De authentieke reactionair

handorakel van Nicolas Gomez Davila

Prijs € 19,50

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Robert Lemm

Paperback | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Volgens de Colombiaanse filosoof Nicolas Gomez Davila (1913-1994) zijn alle grote schrijvers reactionair, ook al zeggen ze het niet. Zijn werk geeft een unieke invulling aan dat gewraakte begrip door middel van duizenden uitspraken. Die werden pas na zijn dood gepubliceerd en vertaald in het Duits, Italiaans, Frans, Engels en Pools.Internationale lof:Gabriel Garcia Marquez, Nobel Prijs 1982: "Als ik geen communist was, zou ik in alles denken zoals hij."Till Kinzel, historicus en literatuurwetenschapper, auteur van Parteiganger verlorener Sachen: "Gomez Davila gebruikt de strategie van de guerrillero die zonder de hulp van reguliere troepen ten strijde trekt tegen de gevestigde orde van de verlichtingsadepten en hun instituties."Patrick Dionne, vertaler van Gomez Davila in het Frans. "Hij slaat bressen in de hindernissen van de tijd en spreekt, net als Chateaubriand, de intelligenten aan die door de middelmatigen worden vermoord."Robert Lemm is hispanoloog, historicus en vertaler. Hij bezorgde o.a. Nederlandse uitgaven van de als reactionair geboekstaafde Joseph de Maistre en Juan Donoso Cortes. Jorge Luis Borges, die hij typeerde als filosoof, is de bekendste geestverwant van Nicolas Gomez Davila in Latijns Amerika

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Robert Lemm
Uitgever
Uitgeverij De Blauwe Tijger
ISBN
9789082113334
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Beschrijving

Volgens de Colombiaanse filosoof Nicolas Gomez Davila (1913-1994) zijn alle grote schrijvers reactionair, ook al zeggen ze het niet. Zijn werk geeft een unieke invulling aan dat gewraakte begrip door middel van duizenden uitspraken. Die werden pas na zijn dood gepubliceerd en vertaald in het Duits, Italiaans, Frans, Engels en Pools.

Internationale lof:

Gabriel Garcia Marquez, Nobel Prijs 1982:
"Als ik geen communist was, zou ik in alles denken zoals hij."

Till Kinzel, historicus en literatuurwetenschapper, auteur van Parteiganger verlorener Sachen:
"Gomez Davila gebruikt de strategie van de guerrillero die zonder de hulp van reguliere troepen ten strijde trekt tegen de gevestigde orde van de verlichtingsadepten en hun instituties."

Patrick Dionne, vertaler van Gomez Davila in het Frans.
"Hij slaat bressen in de hindernissen van de tijd en spreekt, net als Chateaubriand, de intelligenten aan die door de middelmatigen worden vermoord."

Robert Lemm is hispanoloog, historicus en vertaler. Hij bezorgde o.a. Nederlandse uitgaven van de als reactionair geboekstaafde Joseph de Maistre en Juan Donoso Cortes. Jorge Luis Borges, die hij typeerde als filosoof, is de bekendste geestverwant van Nicolas Gomez Davila in Latijns Amerika

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Robert Lemm
Uitgever
Uitgeverij De Blauwe Tijger
ISBN
9789082113334
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
120

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99