De ADHD van Andre

als het te druk is in je hoofd

Prijs € 9,99

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Christine Kliphuis

Paperback | Juni 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als het te druk is in je hoofd'Mag ik meedoen, mag ik meedoen?' vraagt hij aan de voetballende jongens. Hij wil het zo graag!'Nee,' zegt Hakim, en ook Daniël schudt zijn hoofd. 'Laat ons met rust,' zegt hij. 'Met jou erbij gaat het altijd fout. Jij bent veel te wild.'André is altijd erg druk. Thuis en op school, overal veroorzaakt hij onrust en chaos. Vaak willen andere kinderen niet met hem spelen en hij moet regelmatig op de gang werken. Juf Amira gaat met zijn ouders praten. Zij nemen André mee naar de dokter. Daar blijkt dat hij ADHD heeft.De vlot geschreven verhalen uit de serie 'De ziekenboeg' en 'De ziekenboeg extra' gaan over medische situaties, verteld vanuit de belevingswereld van het kind. Boeken uit 'De ziekenboeg' behandelen acute ziektes, aandoeningen of medische ingrepen, en helpen kinderen bij de voorbereiding op de behandeling of ingreep en de verwerking ervan. In de boeken uit 'De ziekenboeg extra' komen chronische ziektes aan bod. Het verhaal gaat over de ziekte, de gevolgen en de behandeling, en helpt het kind bij het verwerken. Ook is 'De ziekenboeg extra' een goed hulpmiddel om de omgeving - bijvoorbeeld de klas - te laten begrijpen wat er speelt. De vele illustraties verhelderen de situaties en maken de gebruikte medische voorwerpen herkenbaar. Achterin staat nuttige informatie voor de ouders.De ADHD van André beschrijft hoe het is om ADHD te hebben en wat het effect daarvan is op je omgeving. Ook de behandeling komt aan de orde met zowel medicijnen, opvoedingsondersteuning als gedragstherapie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Christine Kliphuis
Uitgever
De Vier Windstreken
ISBN
9789051162646
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Beschrijving

Als het te druk is in je hoofd

'Mag ik meedoen, mag ik meedoen?' vraagt hij aan de voetballende jongens. Hij wil het zo graag!
'Nee,' zegt Hakim, en ook Daniël schudt zijn hoofd. 'Laat ons met rust,' zegt hij. 'Met jou erbij gaat het altijd fout. Jij bent veel te wild.'

André is altijd erg druk. Thuis en op school, overal veroorzaakt hij onrust en chaos. Vaak willen andere kinderen niet met hem spelen en hij moet regelmatig op de gang werken. Juf Amira gaat met zijn ouders praten. Zij nemen André mee naar de dokter. Daar blijkt dat hij ADHD heeft.

De vlot geschreven verhalen uit de serie 'De ziekenboeg' en 'De ziekenboeg extra' gaan over medische situaties, verteld vanuit de belevingswereld van het kind. Boeken uit 'De ziekenboeg' behandelen acute ziektes, aandoeningen of medische ingrepen, en helpen kinderen bij de voorbereiding op de behandeling of ingreep en de verwerking ervan. In de boeken uit 'De ziekenboeg extra' komen chronische ziektes aan bod. Het verhaal gaat over de ziekte, de gevolgen en de behandeling, en helpt het kind bij het verwerken. Ook is 'De ziekenboeg extra' een goed hulpmiddel om de omgeving - bijvoorbeeld de klas - te laten begrijpen wat er speelt. De vele illustraties verhelderen de situaties en maken de gebruikte medische voorwerpen herkenbaar. Achterin staat nuttige informatie voor de ouders.

De ADHD van André beschrijft hoe het is om ADHD te hebben en wat het effect daarvan is op je omgeving. Ook de behandeling komt aan de orde met zowel medicijnen, opvoedingsondersteuning als gedragstherapie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Christine Kliphuis
Uitgever
De Vier Windstreken
ISBN
9789051162646
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
64

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99