De aarde huilt

de strijd van de indianen om West-Amerika 1866-1891

Prijs € 43,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Peter Cozzens

Paperback | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De aarde huilt? vertelt het meeslepende verhaal van de decennialange strijd tussen het Amerikaanse leger en de stammen van de Grote Vlakten en de Rocky Mountains eind negentiende eeuw. Na afloop van de Burgeroorlog zette het Amerikaanse leger zich aan de taak om het tot dan toe grotendeels onontgonnen Westen te veroveren – een tragische episode in de ontstaansgeschiedenis van de Verenigde Staten. De cultuur en levenswijze van de oorspronkelijke bewoners moesten plaatsmaken voor die van de kolonisten. Cozzens toont ons niet alleen de veldslagen en campagnes, maar ook de slechte leefomstandigheden van de soldaten aan het front. We lezen over de waardeloze verdragen, de onderlinge strijd tussen stammen en facties, de mentaliteit van de indiaanse krijgers en de ethische vragen die de betrokken officieren van het Amerikaanse leger zich stelden. In dit epische relaas van de Verovering van het Westen trekken beroemde en beruchte personages voorbij als Custer, Grant, Sherman, Crazy Horse, Geronimo en Sitting Bull, maar ook talloze minder bekende betrokkenen, waardoor de lezer de gebeurtenissen van zeer nabij beleeft.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Cozzens
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025307806
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
720

Beschrijving

De aarde huilt? vertelt het meeslepende verhaal van de decennialange strijd tussen het Amerikaanse leger en de stammen van de Grote Vlakten en de Rocky Mountains eind negentiende eeuw. Na afloop van de Burgeroorlog zette het Amerikaanse leger zich aan de taak om het tot dan toe grotendeels onontgonnen Westen te veroveren – een tragische episode in de ontstaansgeschiedenis van de Verenigde Staten. De cultuur en levenswijze van de oorspronkelijke bewoners moesten plaatsmaken voor die van de kolonisten.
Cozzens toont ons niet alleen de veldslagen en campagnes, maar ook de slechte leefomstandigheden van de soldaten aan het front. We lezen over de waardeloze verdragen, de onderlinge strijd tussen stammen en facties, de mentaliteit van de indiaanse krijgers en de ethische vragen die de betrokken officieren van het Amerikaanse leger zich stelden.
In dit epische relaas van de Verovering van het Westen trekken beroemde en beruchte personages voorbij als Custer, Grant, Sherman, Crazy Horse, Geronimo en Sitting Bull, maar ook talloze minder bekende betrokkenen, waardoor de lezer de gebeurtenissen van zeer nabij beleeft.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Cozzens
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025307806
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
720

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99