De aard van de theologie

Prijs € 62,50

Uitverkocht

A.A. van Ruler

Hardback | Oktober 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Arnold Albert van Ruler (1908-1970) behoorde tot de meest invloedrijke protestantse Nederlandse theologen van de vorige eeuw. Vaak wordt zijn naam in één adem genoemd met die van K.H. Miskotte en O. Noordmans. In tegenstelling tot die van de laatste twee was de schriftelijke nalatenschap van Van Ruler echter nog nooit grondig ontsloten. Het idee om daar verandering in te brengen door te streven naar een nieuwe, wetenschappelijk verantwoorde editie van zijn verzameld werk dateert van rond de eeuwwisseling, en circuleerde sindsdien enkele jaren onder protestantse theologen. Een in opdracht van het Theologisch Wetenschappelijk Instituut uitgevoerd vooronderzoek maakte duidelijk dat het een echte mega-operatie zou gaan worden, maar dat deze wel zeer de moeite waard was. Er lag immers nog enorm veel onuitgegeven en nauwelijks verkend materiaal in het Van Ruler-archief te Utrecht! Andere teksten waren wel ooit gepubliceerd, maar niet eenvoudig meer terug te vinden. Daarom werd in het voorjaar van 2005 de beslissing genomen om dit omvangrijke project inderdaad ter hand te nemen. Niet alles wat Van Ruler ooit geschreven heeft kan in deze nieuwe editie meegenomen worden, maar de bedoeling is toch wel dat al met al ettelijke duizenden bladzijden tekst verspreid over een aantal forse banden zullen gaan verschijnen. De teksten worden per thema chronologisch geordend, zodat duidelijk kan worden welke manier Van Rulers denken over allerlei onderwerpen zich door de jaren heen ontwikkeld heeft. De onlangs opgerichte Protestantse Theologische Universiteit heeft het project van het ThWI overgenomen, in een samenwerkingsverband met Uitgeverij Boekencentrum. We hopen dat het project voor velen een stimulans zal zijn om zich aan het theologisch denken van Van Ruler te scherpen en zich erdoor te laten verrijken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A.A. van Ruler
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023921462
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
550

Beschrijving

Arnold Albert van Ruler (1908-1970) behoorde tot de meest invloedrijke protestantse Nederlandse theologen van de vorige eeuw. Vaak wordt zijn naam in één adem genoemd met die van K.H. Miskotte en O. Noordmans. In tegenstelling tot die van de laatste twee was de schriftelijke nalatenschap van Van Ruler echter nog nooit grondig ontsloten. Het idee om daar verandering in te brengen door te streven naar een nieuwe, wetenschappelijk verantwoorde editie van zijn verzameld werk dateert van rond de eeuwwisseling, en circuleerde sindsdien enkele jaren onder protestantse theologen. Een in opdracht van het Theologisch Wetenschappelijk Instituut uitgevoerd vooronderzoek maakte duidelijk dat het een echte mega-operatie zou gaan worden, maar dat deze wel zeer de moeite waard was. Er lag immers nog enorm veel onuitgegeven en nauwelijks verkend materiaal in het Van Ruler-archief te Utrecht! Andere teksten waren wel ooit gepubliceerd, maar niet eenvoudig meer terug te vinden.

Daarom werd in het voorjaar van 2005 de beslissing genomen om dit omvangrijke project inderdaad ter hand te nemen. Niet alles wat Van Ruler ooit geschreven heeft kan in deze nieuwe editie meegenomen worden, maar de bedoeling is toch wel dat al met al ettelijke duizenden bladzijden tekst verspreid over een aantal forse banden zullen gaan verschijnen. De teksten worden per thema chronologisch geordend, zodat duidelijk kan worden welke manier Van Rulers denken over allerlei onderwerpen zich door de jaren heen ontwikkeld heeft. De onlangs opgerichte Protestantse Theologische Universiteit heeft het project van het ThWI overgenomen, in een samenwerkingsverband met Uitgeverij Boekencentrum. We hopen dat het project voor velen een stimulans zal zijn om zich aan het theologisch denken van Van Ruler te scherpen en zich erdoor te laten verrijken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A.A. van Ruler
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023921462
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2007
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
550

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99