De aap uit de mouw (e-Book)

over dieren maar vooral over mensen

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Frans de Waal

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met overwicht alleen komt de gemiddelde aap (lees: mens) niet verDe Waal over dieren, maar vooral over mensenHoe zou een aap in gevangschap zich voelen? Volgens Frans de Waal waarschijnlijk net zo als een mens, want wees eens eerlijk: hoe vrij zijn wij? s Ochtends in de file naar het werk, daar acht uur lang in een kantoor zitten, dan weer terug in de file, s avonds na alle huishoudelijke taken uitgeblust in bed belanden om s ochtends weer etc. Dank zij zijn jarenlange onderzoek naar gedrag van primaten, is De Waal ook een expert op het gebied van het menselijk gedrag geworden. Keken we allemaal maar eens door een biologenbril naar elkaar. Hoe werken egoïsme en compassie aan de onderhandelingstafel? Is overwicht genoeg om je zin door te drijven, of werkt charmeren beter dan compenseren?Een boek vol nuttige en als altijd zeer leesbare eyeopeners: over volggedrag en inlevingsvermogen, killer apes en intelligent design.Frans de Waal (1948) is hoogleraar psychologie aan Emory University in Atlanta en directeur van Yerkes Regional Primate Research Center aldaar. Hij staat in de top 100 van meest invloedrijke mensen van het tijdschrift TIME. Van hem verschenen eerder bij Uitgeverij Contact Van nature goed, Chimpanseepolitiek, De aap en de sushimeester, De aap in ons, De aap en de filosoof en Een tijd voor empathie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frans de Waal
Uitgever
Contact
ISBN
9789025436438
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2011
Bestandsgrootte
643028 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
221

Beschrijving

Met overwicht alleen komt de gemiddelde aap (lees: mens) niet ver

De Waal over dieren, maar vooral over mensen

Hoe zou een aap in gevangschap zich voelen? Volgens Frans de Waal waarschijnlijk net zo als een mens, want wees eens eerlijk: hoe vrij zijn wij? s Ochtends in de file naar het werk, daar acht uur lang in een kantoor zitten, dan weer terug in de file, s avonds na alle huishoudelijke taken uitgeblust in bed belanden om s ochtends weer etc.
Dank zij zijn jarenlange onderzoek naar gedrag van primaten, is De Waal ook een expert op het gebied van het menselijk gedrag geworden. Keken we allemaal maar eens door een biologenbril naar elkaar. Hoe werken egoïsme en compassie aan de onderhandelingstafel? Is overwicht genoeg om je zin door te drijven, of werkt charmeren beter dan compenseren?
Een boek vol nuttige en als altijd zeer leesbare eyeopeners: over volggedrag en inlevingsvermogen, killer apes en intelligent design.

Frans de Waal (1948) is hoogleraar psychologie aan Emory University in Atlanta en directeur van Yerkes Regional Primate Research Center aldaar. Hij staat in de top 100 van meest invloedrijke mensen van het tijdschrift TIME. Van hem verschenen eerder bij Uitgeverij Contact Van nature goed, Chimpanseepolitiek, De aap en de sushimeester, De aap in ons, De aap en de filosoof en Een tijd voor empathie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frans de Waal
Uitgever
Contact
ISBN
9789025436438
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2011
Bestandsgrootte
643028 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
221

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99