De 9 principes van de excellente schoolleider

Prijs € 36,95

Niet beschikbaar

Luc F. Greven

Paperback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De grote betekenis van een excellente schoolleider wordt steeds meer onderkend. Hij laat de school schitteren en de leraren en leerlingen floreren. Hoe gaat dat in zijn werk?Dit boek beschrijft op een toegankelijke wijze de negen principes die excellente schoolleiders toepassen. Onderzoek naar hun handelen in de praktijk heeft daaraan ten grondslag gelegen. Principes die excellente schoolleiders veelvuldig toepassen zijn het 'stimuleren van een vitale visie', 'werken aan een topteam' en het 'bieden van professionele ruimte aan de leraar'. Maarook 'er zijn' en 'wind zaaien' zijn bij hen heel herkenbaar.Luc Greven schrijft: "Ik zag in de voorbereiding veel goede directeuren, goede teams en gelukkige klassen. Maar het is op veel plekken in onze scholen helaas anders. Gelukkig weet ik nu ook zeker: een schoolleider kan de basis leggen voor een fantastische school, desnoods tegen alle stromen in".Dit boek inspireert om stappen te zetten in de richting van excellentie. Dat is voor iedere schoolleider mogelijk. Excellente schoolleiders zijn geen supersterren met onbereikbare aanleg of charisma, maar gedreven mensen met benoembaar en leerbaar leiderschapsgedrag. Dat brengt "De negen principes van de excellente schoolleider" in beeld.Drs. Luc F. Greven was o.a. directeur van het Seminarium voor Orthopedagogiek (Hogeschool Utrecht), leraar en directeur in het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs, hogeschooldocent en wethouder met onderwijs in zijn portefeuille. Hij schreef eerder over interne begeleiding, passend onderwijs en over de school als lerende organisatie. Zijn focus ligt nu op leiderschap in school.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Luc F. Greven
Uitgever
Instondo
ISBN
9789463170062
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Beschrijving

De grote betekenis van een excellente schoolleider wordt steeds meer onderkend. Hij laat de school schitteren en de leraren en leerlingen floreren. Hoe gaat dat in zijn werk?

Dit boek beschrijft op een toegankelijke wijze de negen principes die excellente schoolleiders toepassen. Onderzoek naar hun handelen in de praktijk heeft daaraan ten grondslag gelegen. Principes die excellente schoolleiders veelvuldig toepassen zijn het 'stimuleren van een vitale visie', 'werken aan een topteam' en het 'bieden van professionele ruimte aan de leraar'. Maar
ook 'er zijn' en 'wind zaaien' zijn bij hen heel herkenbaar.

Luc Greven schrijft: "Ik zag in de voorbereiding veel goede directeuren, goede teams en gelukkige klassen. Maar het is op veel plekken in onze scholen helaas anders. Gelukkig weet ik nu ook zeker: een schoolleider kan de basis leggen voor een fantastische school, desnoods tegen alle stromen in".

Dit boek inspireert om stappen te zetten in de richting van excellentie. Dat is voor iedere schoolleider mogelijk. Excellente schoolleiders zijn geen supersterren met onbereikbare aanleg of charisma, maar gedreven mensen met benoembaar en leerbaar leiderschapsgedrag. Dat brengt "De negen principes van de excellente schoolleider" in beeld.

Drs. Luc F. Greven was o.a. directeur van het Seminarium voor Orthopedagogiek (Hogeschool Utrecht), leraar en directeur in het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs, hogeschooldocent en wethouder met onderwijs in zijn portefeuille. Hij schreef eerder over interne begeleiding, passend onderwijs en over de school als lerende organisatie. Zijn focus ligt nu op leiderschap in school.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Luc F. Greven
Uitgever
Instondo
ISBN
9789463170062
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99