Datavisualisatie in Excel

Prijs € 54,99

Uitverkocht

Wim de Groot

Paperback | September 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Excel is al lang de status voorbij van een programma voor boekhouders en controllers. Met de komst van Big Data toont Excel zich van onschatbare waarde voor sales, marketing en data driven organisaties. Waarom? Simpelweg omdat het met behulp van Excel mogelijk is om cijfers te visualiseren. Ze zijn hierdoor beter interpreteerbaar, er kan een verhaal gecreëerd worden (storytelling) en cijfers worden ineens spectaculair en interessant. Met een simpel grafiekje alleen kom je er niet. De kracht van Excel aan de oppervlakte brengen is Wim de Groot wel toevertrouwd. Met dit nieuwe boek speelt hij in op de toenemende vraag naar een Nederlandstalig boek over datavisualisatie in Excel. Optimaal gebruik maken van Big Data? Dit boek toont de mogelijkheden die Excel onder de motorkap heeft zitten!U leert kritisch te kiezen welke visualisatie uw verhaal het beste weergeeft. De talloze voorbeelden van grafieken, sparklines en voorwaardelijke opmaak worden zo uitgelegd, dat u ze kunt aanpassen voor uw eigen werk.Behandeld worden onder meer:Standaardgrafieken maken en aanpassenSpeciale grafieken: Gantt-grafiek, snelheidsmeter en SankeydiagramSparklines en voorwaardelijke opmaak inbouwenOntwikkeling volgen in de tijdAantallen vergelijkenDeel vergelijken met het geheelVerspreide gegevens weergevenDe juiste grafiek voor de juiste boodschap kiezenLiegen met grafiekenResultaten presenteren in een dashboardInteractief presenteren met draaigrafiekenOp de website www.exceltekstenuitleg.nl vindt u 70 bestanden met de besproken voorbeelden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wim de Groot
Uitgever
Duuren Media, Van
ISBN
9789059409767
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

Excel is al lang de status voorbij van een programma voor boekhouders en controllers. Met de komst van Big Data toont Excel zich van onschatbare waarde voor sales, marketing en data driven organisaties. Waarom? Simpelweg omdat het met behulp van Excel mogelijk is om cijfers te visualiseren. Ze zijn hierdoor beter interpreteerbaar, er kan een verhaal gecreëerd worden (storytelling) en cijfers worden ineens spectaculair en interessant. Met een simpel grafiekje alleen kom je er niet.
De kracht van Excel aan de oppervlakte brengen is Wim de Groot wel toevertrouwd. Met dit nieuwe boek speelt hij in op de toenemende vraag naar een Nederlandstalig boek over datavisualisatie in Excel. Optimaal gebruik maken van Big Data? Dit boek toont de mogelijkheden die Excel onder de motorkap heeft zitten!

U leert kritisch te kiezen welke visualisatie uw verhaal het beste weergeeft. De talloze voorbeelden van grafieken, sparklines en voorwaardelijke opmaak worden zo uitgelegd, dat u ze kunt aanpassen voor uw eigen werk.

Behandeld worden onder meer:

Standaardgrafieken maken en aanpassen
Speciale grafieken: Gantt-grafiek, snelheidsmeter en Sankeydiagram
Sparklines en voorwaardelijke opmaak inbouwen
Ontwikkeling volgen in de tijd
Aantallen vergelijken
Deel vergelijken met het geheel
Verspreide gegevens weergeven
De juiste grafiek voor de juiste boodschap kiezen
Liegen met grafieken
Resultaten presenteren in een dashboard
Interactief presenteren met draaigrafieken
Op de website www.exceltekstenuitleg.nl vindt u 70 bestanden met de besproken voorbeelden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wim de Groot
Uitgever
Duuren Media, Van
ISBN
9789059409767
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99