Dankzij de zangers

over toontekens in de Hebreeuwse bijbel

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Ad Deckers

Paperback | Mei 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ad DeckersDankzij de zangersOver toontekens in de Hebreeuwse bijbelAd Deckers (Tilburg 1930) is altijd in het onderwijs werkzaam geweest. Lange tijd als docent pedagogiek aan de kweekschool, de Leergangen en het Conservatorium (Tilburg). Door zijn vrouw Mimi Deckers-Dijs kwam hij in aanraking met de Hebreeuwse Bijbel en de toontekens hierin. Dit bracht hem tot de studie van Semitische talen en Cultuur (UvA, afgestudeerd in 1993). Na langdurigonderzoek heeft hij tenslotte zijn ontdekkingen met betrekking tot de toontekens in de Bijbel kunnen verwerken in dit boek.De Bijbel is sinds mensenheugenis altijd ook gezongen, in de liturgie en thuis. In een mondelinge traditie werd de wijze van zingen overgedragen, dankzij de zangers die tekst en melodie uit hun hoofd kenden. Toen de Tempel van Jeruzalem (in het jaar 70 van onze jaartelling) was verwoest, waaierde het Jodendom uit in een brede Diaspora. De Masoreten (joodse geleerden) hebben op een gegeven moment de Hebreeuwse tekst van de Bijbel voorzien van klinkertekens en 'andere' tekens. Lange tijd heeft men deze 'andere' tekens niet begrepen als toontekens voor de zang.Nadere studie van de toontekens legt een grote rijkdom aan interpretatie bloot. De toontekens geven klank en kleur aan de tekst van de Bijbel en zijn dus van belang voor een goed verstaan van de Bijbel.Ad Deckers opent de ogen van bijbellezers voor nieuwe inzichten. De voorbeelden in deze studie worden in helder Nederlands uiteengezet, zodat kennis van het Hebreeuws niet nodig is. Dankzij de zangers is een opmerkelijke studie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ad Deckers
Uitgever
Berne Media
ISBN
9789089720788
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
248

Beschrijving

Ad Deckers
Dankzij de zangers
Over toontekens in de Hebreeuwse bijbel


Ad Deckers (Tilburg 1930) is altijd in het onderwijs werkzaam geweest. Lange tijd als docent pedagogiek aan de kweekschool, de Leergangen en het Conservatorium (Tilburg). Door zijn vrouw Mimi Deckers-Dijs kwam hij in aanraking met de Hebreeuwse Bijbel en de toontekens hierin. Dit bracht hem tot de studie van Semitische talen en Cultuur (UvA, afgestudeerd in 1993). Na langdurig
onderzoek heeft hij tenslotte zijn ontdekkingen met
betrekking tot de toontekens in de Bijbel kunnen verwerken in dit boek.

De Bijbel is sinds mensenheugenis altijd ook gezongen, in de liturgie en thuis. In een mondelinge traditie werd de wijze van zingen overgedragen, dankzij de zangers die tekst en melodie uit hun hoofd kenden. Toen de Tempel van Jeruzalem (in het jaar 70 van onze jaartelling) was verwoest, waaierde het Jodendom uit in een brede Diaspora. De Masoreten (joodse geleerden) hebben op een gegeven moment de Hebreeuwse tekst van de Bijbel voorzien van klinkertekens en 'andere' tekens. Lange tijd heeft men deze 'andere' tekens niet begrepen als toontekens voor de zang.
Nadere studie van de toontekens legt een grote rijkdom aan interpretatie bloot. De toontekens geven klank en kleur aan de tekst van de Bijbel en zijn dus van belang voor een goed verstaan van de Bijbel.
Ad Deckers opent de ogen van bijbellezers voor nieuwe inzichten. De voorbeelden in deze studie worden in helder Nederlands uiteengezet, zodat kennis van het Hebreeuws niet nodig is. Dankzij de zangers is een opmerkelijke studie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ad Deckers
Uitgever
Berne Media
ISBN
9789089720788
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
248

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99