Cultuur, koningen en democraten

overheid & cultuur in Nederland

Prijs € 64,90

Niet beschikbaar

R. Pots

Paperback | Januari 2000 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Cultuur, koningen en democraten is in korte tijd een standaardwerk geworden voor iedereen die geïnteresseerd is in de relatie tussen de overheid en het culturele leven in Nederland. Het verhaal zet aan in de Bataafs-Franse tijd toen in Nederland de grondvesten voor een moderne westerse democratie werden gelegd, en eindigt in het heden met de Cultuurnota 2009-2012. Het boek bedient zowel de cultuurhistorisch geïnteresseerde lezer als degene die wil weten hoe het huidige cultuurbeleid functioneert. Daarbij gaat het zowel om grote lijnen, waarin particulieren, professionals en politici van uiteenlopende snit een centrale rol speelden en spelen, als om ontwikkelingen in de diverse sectoren van het cultuurbeleid, waaronder toneel, muziek, dans, beeldende kunsten, fotografie, film, cultuureducatie, amateurkunst, musea, archieven, monumentenzorg, archeologie, culturele planologie, bibliotheken, literatuur, geschreven media en het omroepbestel. Ook wordt aandacht besteed aan het Nederlandse cultuurbeleid in internationaal verband. Cultuur, koningen en democraten schetst een geschiedenis vol gedeelde opvattingen, normen en waarden die gekend moeten worden, al was het maar omdat die kennis voor een goed begrip van het Nederlandse culturele leven onontbeerlijk is. Cultuur koningen en democraten werd na verschijnen genomineerd voor G.A. van Poelje Jaarprijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Pots
Uitgever
SUN
ISBN
9789061685920
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2000
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
647

Beschrijving

Cultuur, koningen en democraten is in korte tijd een standaardwerk geworden voor iedereen die geïnteresseerd is in de relatie tussen de overheid en het culturele leven in Nederland. Het verhaal zet aan in de Bataafs-Franse tijd toen in Nederland de grondvesten voor een moderne westerse democratie werden gelegd, en eindigt in het heden met de Cultuurnota 2009-2012.

Het boek bedient zowel de cultuurhistorisch geïnteresseerde lezer als degene die wil weten hoe het huidige cultuurbeleid functioneert. Daarbij gaat het zowel om grote lijnen, waarin particulieren, professionals en politici van uiteenlopende snit een centrale rol speelden en spelen, als om ontwikkelingen in de diverse sectoren van het cultuurbeleid, waaronder toneel, muziek, dans, beeldende kunsten, fotografie, film, cultuureducatie, amateurkunst, musea, archieven, monumentenzorg, archeologie, culturele planologie, bibliotheken, literatuur, geschreven media en het omroepbestel. Ook wordt aandacht besteed aan het Nederlandse cultuurbeleid in internationaal verband. Cultuur, koningen en democraten schetst een geschiedenis vol gedeelde opvattingen, normen en waarden die gekend moeten worden, al was het maar omdat die kennis voor een goed begrip van het Nederlandse culturele leven onontbeerlijk is.

Cultuur koningen en democraten werd na verschijnen genomineerd voor G.A. van Poelje Jaarprijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Pots
Uitgever
SUN
ISBN
9789061685920
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2000
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
647

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99