Culturele Coryfeeën

een eerbetoon aan Desiderius Erasmus, Eduard Douwes Dekker (Multatuli), Louis Couperus en Johan Huizinga

Prijs € 18,95

Uitverkocht

Leo Rademaker

Paperback | Maart 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tot het culturele erfgoed van Nederland behoren vele coryfeeën. In dit boek staan de grootheden Erasmus, Douwes Dekker, Couperus en Huizinga centraal. Opvallend is dat over de hier opgevoerde schrijvers bijzonder veel is geschreven, maar dat korte, substantiële biografieën - met uitzondering van Erasmus - vrijwel ontbreken. Van een bundeling van beknopte biografieën is zelfs in het geheel geen sprake, of het moest zijn het voortreffelijke Erflaters van onze beschaving van Jan en Annie Romein, in vier delen in 1947 uitgebracht en bevattend een 35-tal portretten van coryfeeën van diverse pluimage. Opvallend is echter dat in deze bundel wél Erasmus en Douwes Dekker worden beschreven, maar níet Couperus en Huizinga. Bovendien valt op dat door het echtpaar Romein weinig zicht wordt geboden op het werk van de behandelde literatoren. Dit boek vult deze leemte op, en laat een nieuwe groep lezers kennismaken met deze coryfeeën.Leo Rademaker is gepromoveerd socioloog. Hij redigeerde een aantal sociologische overzichtspublicaties en is auteur van Schets van de Nederlandse samenleving: ontwikkelingen en actualiteit (2007, 2012 - 2de druk).Deze publicatie is toegankelijk voor de geïnteresseerde leek, maar kan mogelijk ook aantrekkelijk zijn voor de student Nederlands en geschiedenis.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Leo Rademaker
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789463382052
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
194

Beschrijving

Tot het culturele erfgoed van Nederland behoren vele coryfeeën. In dit boek staan de grootheden Erasmus, Douwes Dekker, Couperus en Huizinga centraal. Opvallend is dat over de hier opgevoerde schrijvers bijzonder veel is geschreven, maar dat korte, substantiële biografieën - met uitzondering van Erasmus - vrijwel ontbreken. Van een bundeling van beknopte biografieën is zelfs in het geheel geen sprake, of het moest zijn het voortreffelijke Erflaters van onze beschaving van Jan en Annie Romein, in vier delen in 1947 uitgebracht en bevattend een 35-tal portretten van coryfeeën van diverse pluimage. Opvallend is echter dat in deze bundel wél Erasmus en Douwes Dekker worden beschreven, maar níet Couperus en Huizinga. Bovendien valt op dat door het echtpaar Romein weinig zicht wordt geboden op het werk van de behandelde literatoren. Dit boek vult deze leemte op, en laat een nieuwe groep lezers kennismaken met deze coryfeeën.



Leo Rademaker is gepromoveerd socioloog. Hij redigeerde een aantal sociologische overzichtspublicaties en is auteur van Schets van de Nederlandse samenleving: ontwikkelingen en actualiteit (2007, 2012 - 2de druk).



Deze publicatie is toegankelijk voor de geïnteresseerde leek, maar kan mogelijk ook aantrekkelijk zijn voor de student Nederlands en geschiedenis.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Leo Rademaker
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789463382052
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
194

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99