Culturele competenties in psychiatrie en psychologie (e-Book)

theorie en praktijk

Prijs € 14,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Frank Kortmann

Adobe PDF | April 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De psychiatrie en psychologie ondergaan in hoog tempo een aantal fundamentele veranderingen. De vakken worden steeds meer 'evidence based' en vertaald in behandelprotocollen en richtlijnen. Patiënten raken steeds beter geïnformeerd en zijn mondiger. Zij vragen om 'zorg op maat': een behandeling afgestemd op hun persoonlijke omstandigheden, opvattingen en waarden. Daarnaast vraagt onze multiculturele samenleving om 'zorg op maat' afgestemd op de vraag van patiënten uit allerlei (sub)culturen.Culturele competenties in psychiatrie en psychologie richt zich op hoe dit in de praktijk te realiseren. In deze opvolger van Transculturele psychiatrie. Van praktijk naar theorie is de theorie teruggebracht tot de essentie, zodat het beter inspeelt op de behoefte van studenten aan universitaire, hbo- en postdoctorale opleidingen in Nederland en België. Ook is er meer aandacht voor de aansluiting op de praktijk, onder andere in de vorm van concrete culturele competenties. Over de auteurFrank Kortmann is emiritus hoogleraar psychiatrie en transculturele psychiatrie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft praktijkervaring als psychiater, docent, onderzoeker en mental health consultant in verschillende niet-westerse landen als Ethiopië, Afghanistan en Kosovo. Momenteel werkt hij als docent bij verschillende opleidingen en als psychotherapeut voor allochtone patiënten in een tbs-kliniek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frank Kortmann
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023254645
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
April 2020
Bestandsgrootte
3036002 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De psychiatrie en psychologie ondergaan in hoog tempo een aantal fundamentele veranderingen. De vakken worden steeds meer 'evidence based' en vertaald in behandelprotocollen en richtlijnen. Patiënten raken steeds beter geïnformeerd en zijn mondiger. Zij vragen om 'zorg op maat': een behandeling afgestemd op hun persoonlijke omstandigheden, opvattingen en waarden. Daarnaast vraagt onze multiculturele samenleving om 'zorg op maat' afgestemd op de vraag van patiënten uit allerlei (sub)culturen.

Culturele competenties in psychiatrie en psychologie richt zich op hoe dit in de praktijk te realiseren. In deze opvolger van Transculturele psychiatrie. Van praktijk naar theorie is de theorie teruggebracht tot de essentie, zodat het beter inspeelt op de behoefte van studenten aan universitaire, hbo- en postdoctorale opleidingen in Nederland en België. Ook is er meer aandacht voor de aansluiting op de praktijk, onder andere in de vorm van concrete culturele competenties.

Over de auteur
Frank Kortmann is emiritus hoogleraar psychiatrie en transculturele psychiatrie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft praktijkervaring als psychiater, docent, onderzoeker en mental health consultant in verschillende niet-westerse landen als Ethiopië, Afghanistan en Kosovo. Momenteel werkt hij als docent bij verschillende opleidingen en als psychotherapeut voor allochtone patiënten in een tbs-kliniek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frank Kortmann
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023254645
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
April 2020
Bestandsgrootte
3036002 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99