Country Roads

fietsend op zoek naar het echte Amerika (en onszelf)

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Lotte Stegeman, Peter Smolders

Paperback | Oktober 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De gemiddelde Amerikaan is nep, oppervlakkig, dik, conservatief en dol op wapens en veel te grote auto's. Toch? Lotte Stegeman en Peter Smolders reizen gemiddeld drie keer per jaar naar en door Amerika. In Nederland krijgen ze maar moeilijk uitgelegd waarom ze veel Amerikanen dus wél heel leuk vinden. Na bijna tien jaar samen kiezen ze voor een geheel eigen manier om hun relatie op te frissen. 2 Nederlanders, 2 fietsen, 10.820 kilometer, 1 missie.Ze gaan op zoek naar het echte Amerika, in de hoop (ten dele?) af te rekenen met die vastgeroeste negatieve vooroordelen. Ongetraind beginnen ze aan een reis over het Noord-Amerikaanse continent, van Florida tot Alaska, bijna 11.000 kilometer lang... op de fiets. Ongetraind. Ze rijden dwars door het binnenland, over eindeloze vlaktes en over bergpassen van 3500 meter, met windkracht 9 tegen of 6 mee. De aanpak van Lotte en Peter van slow travel journalism werkt. Rijk, arm, blank, zwart, Democrat of Republican: met een koppel dat op zo'n belachelijke manier dit enorme werelddeel doorkruist, wil iedereen wel in gesprek. Country Roads beschrijft een lange en extreem intensieve roadtrip van twee mensen die in hun intensieve zoektocht naar de ziel van Amerika ook zichzelf tegenkomen. Met soms onroerende en vooral ook grappige resultaten. Country Roads biedt zowel een - up close and personal - inkijk in de Amerikaanse ziel. Peter: 'Ik houd het meest van fietsen' Lotte: 'Ik houd het meest van gefietst hebben' Lotte Stegeman (1979) en Peter Smolders (1970) zijn - in willekeurige volgorde - schrijvers, journalisten en Amerikakenners. Los van elkaar schreven ze in totaal negen boeken. Dit is hun eerste gezamenlijke werk. Of hun relatie zes maanden fietsen én het schrijven van een boek overleeft, zal blijken op de datum van publicatie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lotte Stegeman, Peter Smolders
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089757517
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

De gemiddelde Amerikaan is nep, oppervlakkig, dik, conservatief en dol op wapens en veel te grote auto's. Toch?

Lotte Stegeman en Peter Smolders reizen gemiddeld drie keer per jaar naar en door Amerika. In Nederland krijgen ze maar moeilijk uitgelegd waarom ze veel Amerikanen dus wél heel leuk vinden. Na bijna tien jaar samen kiezen ze voor een geheel eigen manier om hun relatie op te frissen. 2 Nederlanders, 2 fietsen, 10.820 kilometer, 1 missie.

Ze gaan op zoek naar het echte Amerika, in de hoop (ten dele?) af te rekenen met die vastgeroeste negatieve vooroordelen. Ongetraind beginnen ze aan een reis over het Noord-Amerikaanse continent, van Florida tot Alaska, bijna 11.000 kilometer lang... op de fiets. Ongetraind.

Ze rijden dwars door het binnenland, over eindeloze vlaktes en over bergpasse
n van 3500 meter, met windkracht 9 tegen of 6 mee. De aanpak van Lotte en Peter van slow travel journalism werkt. Rijk, arm, blank, zwart, Democrat of Republican: met een koppel dat op zo'n belachelijke manier dit enorme werelddeel doorkruist, wil iedereen wel in gesprek.

Country Roads beschrijft een lange en extreem intensieve roadtrip van twee mensen die in hun intensieve zoektocht naar de ziel van Amerika ook zichzelf tegenkomen. Met soms onroerende en vooral ook grappige resultaten. Country Roads biedt zowel een - up close and personal - inkijk in de Amerikaanse ziel.

Peter: 'Ik houd het meest van fietsen'
Lotte: 'Ik houd het meest van gefietst hebben'

Lotte Stegeman (1979) en Peter Smolders (1970) zijn - in willekeurige volgorde - schrijvers, journalisten en Amerikakenners. Los van elkaar schreven ze in totaal negen boeken. Dit is hun eerste gezamenlijke werk. Of hun relatie zes maanden fietsen én het schrijven van een boek overleeft, zal blijken op de datum van publicatie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lotte Stegeman, Peter Smolders
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089757517
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99