Copyright G.P. Fieret

Prijs € 24,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Wim Vansinderen, Hripsimé Visser

Hardback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

GERARD PETRUS FIERET Wim van Sinderen, Hripsimé Visser e.a.INTERNATIONALE ERKENNING VOOR DE NEDERLANDSE FOTOGRAAF GERARD FIERET Het fotografisch werk van beeldend kunstenaar, dichter en fotograaf Gerard P. Fieret (1924-2009) wordt in diverse topmusea in Europa geëerd met een grote retrospectieve tentoonstelling, onder meer in het Fotomuseum Den Haag. Ondanks zijn niet aflatende productiviteit op het gebied van de tekenkunst en poëzie vormen de duizenden fotowerken die Fieret maakte tussen 1960 en 1980 de kroon op zijn artistieke oeuvre. Unieke publicatie in een bijzondere vormgeving, die een beeld geeft van de welhaast obsessieve stroom zwart-witfoto's van de kunstenaar. Fieret fotografeerde alles in zijn directe leefomgeving: zichzelf, meisjes, kinderen, dieren en de straat. En vrouwen, veel vrouwen, die hij vastlegde tijdens vluchtige persoonlijke ontmoetingen - dikwijls in onbevangen, intieme poses, waardoor de foto's een licht voyeuristisch karakter krijgen.De kracht en actualiteit van Fierets foto's schuilt in de onconventionele benadering van zijn onderwerpen en de nogal ongebruikelijke, bepaald niet zachtzinnige methodes waarmee hij zijn films ontwikkelt en afdrukt. Hij heeft letterlijk en figuurlijk zijn stempel op de Nederlandse en internationale fotografie gedrukt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wim Vansinderen, Hripsimé Visser
Uitgever
Hannibal
ISBN
9789492081681
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
592

Beschrijving

GERARD PETRUS FIERET
Wim van Sinderen, Hripsimé Visser e.a.

INTERNATIONALE ERKENNING VOOR DE NEDERLANDSE FOTOGRAAF GERARD FIERET

Het fotografisch werk van beeldend kunstenaar, dichter en fotograaf Gerard P. Fieret (1924-2009) wordt in diverse topmusea in Europa geëerd met een grote retrospectieve tentoonstelling, onder meer in het Fotomuseum Den Haag. Ondanks zijn niet aflatende productiviteit op het gebied van de tekenkunst en poëzie vormen de duizenden fotowerken die Fieret maakte tussen 1960 en 1980 de kroon op zijn artistieke oeuvre.
Unieke publicatie in een bijzondere vormgeving, die een beeld geeft van de welhaast obsessieve stroom zwart-witfoto's van de kunstenaar. Fieret fotografeerde alles in zijn directe leefomgeving: zichzelf, meisjes, kinderen, dieren en de straat. En vrouwen, veel vrouwen, die hij vastlegde tijdens vluchtige persoonlijke ontmoetingen - dikwijls in onbevangen, intieme poses, waardoor de foto's een licht voyeuristisch karakter krijgen.

De kracht en actualiteit van Fierets foto's schuilt in de onconventionele benadering van zijn onderwerpen en de nogal ongebruikelijke, bepaald niet zachtzinnige methodes waarmee hij zijn films ontwikkelt en afdrukt. Hij heeft letterlijk en figuurlijk zijn stempel op de Nederlandse en internationale fotografie gedrukt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wim Vansinderen, Hripsimé Visser
Uitgever
Hannibal
ISBN
9789492081681
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
592

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99