Consultatieve inwendige geneeskunde

Prijs € 134,00

Uitverkocht

Hardback | April 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een belangrijk deel van het werk van de internist bestaat uit intercollegiale consultatie. Internisten zijn immers specialisten met een brede algemene medische kennis. Maar het gebied dat moet worden bestreken is wel heel groot. Het is daarom moeilijk om aan de verwachtingen over de hen toegedichte kennis te voldoen, temeer omdat een Nederlands naslagwerk ontbrak.Consultatieve inwendige geneeskunde vult deze leemte met verve op. Centraal in dit boek staat de rol van de internist als consulent. In vier delen (Algemeen, Perioperatieve zorg, Probleem-georiënteerde consultvraag en Specialisme-gerelateerde consultvraag) ondersteunt het boek de internist bij het functioneren als generalist. De gegeven informatie is een mix van praktijkervaringen en evidence-based informatie, waar mogelijk aangevuld met Nederlandse studiegegevens. Daardoor is het boek zowel een belangrijke wegwijs voor de beginner als steun voor de ervaren consulent.Kortom, geen enkele internist en arts werkzaam in de intramurale zorg (en zij die daartoe de opleiding volgen), kan zonder dit boek. Bovendien is het boek bedoeld voor de consultvragers. Het delen van internistische kennis en het bieden van ondersteuning op intern gebied van hen die op consultafdelingen werkzaam zijn, is namelijk net zo belangrijk als het voorzien van de consulent van informatie waar hij of zij behoefte aan heeft.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031325009
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2004
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
819

Beschrijving

Een belangrijk deel van het werk van de internist bestaat uit intercollegiale consultatie. Internisten zijn immers specialisten met een brede algemene medische kennis. Maar het gebied dat moet worden bestreken is wel heel groot. Het is daarom moeilijk om aan de verwachtingen over de hen toegedichte kennis te voldoen, temeer omdat een Nederlands naslagwerk ontbrak.
Consultatieve inwendige geneeskunde vult deze leemte met verve op. Centraal in dit boek staat de rol van de internist als consulent. In vier delen (Algemeen, Perioperatieve zorg, Probleem-georiënteerde consultvraag en Specialisme-gerelateerde consultvraag) ondersteunt het boek de internist bij het functioneren als generalist. De gegeven informatie is een mix van praktijkervaringen en evidence-based informatie, waar mogelijk aangevuld met Nederlandse studiegegevens. Daardoor is het boek zowel een belangrijke wegwijs voor de beginner als steun voor de ervaren consulent.

Kortom, geen enkele internist en arts werkzaam in de intramurale zorg (en zij die daartoe de opleiding volgen), kan zonder dit boek. Bovendien is het boek bedoeld voor de consultvragers. Het delen van internistische kennis en het bieden van ondersteuning op intern gebied van hen die op consultafdelingen werkzaam zijn, is namelijk net zo belangrijk als het voorzien van de consulent van informatie waar hij of zij behoefte aan heeft.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031325009
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2004
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
819

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99