Concurrentiestrategie

analysemethoden voor bedrijfstakken en industriele concurrenten

Prijs € 29,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Michael E. Porter

Paperback | April 1987 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Door welke krachten wordt de concurrentie in een bedrijfstak beheerst? Hoe zullen de concurrenten zich opstellen? Hoe zal de bedrijfstak zich ontwikkelen? Hoe reageren de strategische planners op acties van de concurrenten? Wat is de beste uitgangspositie van het bedrijf op lange termijn? Michael Porters 'Concurrentiestrategie' snijdt onderwerpen aan die van vitaal belang zijn voor managers en belicht uitvoerig diverse analysetechnieken die leiden tot een beter inzicht in de bedrijfstak en het bedrag van de concurrenten daarbinnen. 'Concurrentiestrategie' begint met een uitgebreid overzicht van instrumenten en technieken voor de analyse van welke bedrijfstak of welke groep ccncurrenten dan ook. Daarna worden concurrentiestrategieën onderzocht voor gefragmenteerde en opkomende bedrijfstakken, volgroeide en in betekenis afnemende bedrijfstakken en mondiale bedrijfstakken. Stap voor stap verklaart Porter de technieken en instrumenten die managers nodig hebben om met succes een bedrijfstak of individuele concurrent te analyseren. Het laatste deel van het boek geeft analysetechnieken om de belangrijkste strategische beslissingen te kunnen nemen waarvoor bedrijven komen te staan; verticale integratie, ingrijpende capaciteitsuitbreiding, desinvesteringen en penetratie in nieuwe marktgebieden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Michael E. Porter
Uitgever
Business Contact
ISBN
9789025404659
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 1987
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
401

Beschrijving

Door welke krachten wordt de concurrentie in een bedrijfstak beheerst? Hoe zullen de concurrenten zich opstellen? Hoe zal de bedrijfstak zich ontwikkelen? Hoe reageren de strategische planners op acties van de concurrenten? Wat is de beste uitgangspositie van het bedrijf op lange termijn? Michael Porters 'Concurrentiestrategie' snijdt onderwerpen aan die van vitaal belang zijn voor managers en belicht uitvoerig diverse analysetechnieken die leiden tot een beter inzicht in de bedrijfstak en het bedrag van de concurrenten daarbinnen.
'Concurrentiestrategie' begint met een uitgebreid overzicht van instrumenten en technieken voor de analyse van welke bedrijfstak of welke groep ccncurrenten dan ook. Daarna worden concurrentiestrategieën onderzocht voor gefragmenteerde en opkomende bedrijfstakken, volgroeide en in betekenis afnemende bedrijfstakken en mondiale bedrijfstakken. Stap voor stap verklaart Porter de technieken en instrumenten die managers nodig hebben om met succes een bedrijfstak of individuele concurrent te analyseren. Het laatste deel van het boek geeft analysetechnieken om de belangrijkste strategische beslissingen te kunnen nemen waarvoor bedrijven komen te staan; verticale integratie, ingrijpende capaciteitsuitbreiding, desinvesteringen en penetratie in nieuwe marktgebieden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Michael E. Porter
Uitgever
Business Contact
ISBN
9789025404659
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 1987
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
401

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99