Compendium van het katholiek canoniek recht 1. Inleiding en volk Gods

Prijs € 19,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ton Meijers

Paperback | Februari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De katholieke kerk kent haar eigen kerkrecht: het canoniek recht. De Codex Iuris Canonici is de rechtscodificatie van het canoniek recht van de katholieke kerk. De huidige Codex implementeer de leer van het Tweede Vaticaans Concilie, maar staat tevens in de rechtstraditie van de katholieke kerk.Dit compendium biedt een commentaar op de Codex van 1983. Het commentaar is het rechtsgenre, waarin op systematische wijze bepalingen van een wetboek worden uitgelegd voor degenen die er meer van willen weten.Dit eerste deel van het compendium biedt een algemene inleiding op het canoniek recht en een commentaar op Boek II van het kerkelijk wetboek over het Volk Gods. Er wordt ingegaan op de positie van christengelovigen (lekengelovigen, gewijde bedienaren en religieuzen), de hiërarchische inrichting van de kerk (universele kerk, bisdom, parochie, kerkprovincie, bisschoppenconferentie en dekenaat) en de religieuze verbanden binnen de kerk.Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de structuur en organisatie van de katholieke kerk en voor hen die meer van het huidige canoniek recht willen weten, is dit compendium geschreven.Het tweede deel over de verkondiging van het Woord (boek III) en de sacramenten (boek IV) zal in 2015 verschijnen.Ton Meijers (1955) is universitair hoofddocent canoniek recht aan de Faculteit Katholieke Theologie (TiU).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ton Meijers
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056253929
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228

Beschrijving

De katholieke kerk kent haar eigen kerkrecht: het canoniek recht. De Codex Iuris Canonici is de rechtscodificatie van het canoniek recht van de katholieke kerk. De huidige Codex implementeer de leer van het Tweede Vaticaans Concilie, maar staat tevens in de rechtstraditie van de katholieke kerk.
Dit compendium biedt een commentaar op de Codex van 1983. Het commentaar is het rechtsgenre, waarin op systematische wijze bepalingen van een wetboek worden uitgelegd voor degenen die er meer van willen weten.
Dit eerste deel van het compendium biedt een algemene inleiding op het canoniek recht en een commentaar op Boek II van het kerkelijk wetboek over het Volk Gods. Er wordt ingegaan op de positie van christengelovigen (lekengelovigen, gewijde bedienaren en religieuzen), de hiërarchische inrichting van de kerk (universele kerk, bisdom, parochie, kerkprovincie, bisschoppenconferentie en dekenaat) en de religieuze verbanden binnen de kerk.
Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de structuur en organisatie van de katholieke kerk en voor hen die meer van het huidige canoniek recht willen weten, is dit compendium geschreven.
Het tweede deel over de verkondiging van het Woord (boek III) en de sacramenten (boek IV) zal in 2015 verschijnen.


Ton Meijers (1955) is universitair hoofddocent canoniek recht aan de Faculteit Katholieke Theologie (TiU).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ton Meijers
Uitgever
Valkhof Pers
ISBN
9789056253929
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99