Community Reinforcent approch

klinische procedures voor de behandeling van alcohol- en drugverslaving

Prijs € 47,95

Uitverkocht

H.G. Roozen, R.J. Meyers, J.E. Smith

Paperback | December 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een aantal jaren terug is het Handboek voor de behandeling van alcoholverslaving beschikbaar gekomen. Dit werk geeft veel achtergrondinformatie over de klinische praktijk van de Community Reinforcement Approach (CRA), de theoretische grondslagen, en de wetenschappelijke onderbouwing. Deze uitgave richt zich op zorgprofessionals en beschrijft op beknopte wijze verschillende CRA-procedures zodat het direct door behandelaren kan worden toegepast bij hun patiënten. Voor iedere procedure wordt verwezen naar het Handboek voor de behandeling van alcoholverslaving als naslagwerk.Sinds de verschijning van dit handboek raakt CRA in toenemende mate ingeburgerd in de klinische behandelpraktijk van de Nederlandse verslavingszorg, geestelijke gezondheidszorg en forensische psychiatrie. CRA maakt gebruik van operante leerprincipes en benadrukt de positieve aspecten in het leven van de verslaafde om duurzame gedragsveranderingen te realiseren. CRA probeert waarde en integriteit toe te voegen in gedragstherapeutische termen. Voor veel hulpverleners is het een plezierige manier van werken met soms toch moeilijke patiëntpopulaties.Dit boek omvat een handzame en praktische opzet waarbij voor iedere CRA-procedure een systematische weergave van de werkwijze wordt weergegeven met een checklist om de behandelintegriteit te kunnen toetsen. Daarnaast zijn de relevante CRA-formulieren terug te vinden die telkens binnen de procedure(s) worden gebruikt. Hierdoor is de CRA aanpak direct toepasbaar in de dagelijkse hulpverlening. Het boek is toegesneden op de toepassing in een poliklinische setting, maar de aanpak kan evenwel, al dan niet met aanpassingen, toegepast worden in een andersoortige setting zoals een deeltijd of een klinischeomgeving. Het wordt aanbevolen voor zorgprofessionals uit de klinische praktijk, zoals psychiaters, artsen, psychologen, verpleegkundigen, agogen en andere professionals die actief zijn in de zorg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H.G. Roozen, R.J. Meyers, J.E. Smith
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031397556
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Een aantal jaren terug is het Handboek voor de behandeling van alcoholverslaving beschikbaar gekomen. Dit werk geeft veel achtergrondinformatie over de klinische praktijk van de Community Reinforcement Approach (CRA), de theoretische grondslagen, en de wetenschappelijke onderbouwing.

Deze uitgave richt zich op zorgprofessionals en beschrijft op beknopte wijze verschillende CRA-procedures zodat het direct door behandelaren kan worden toegepast bij hun patiënten. Voor iedere procedure wordt verwezen naar het Handboek voor de behandeling van alcoholverslaving als naslagwerk.

Sinds de verschijning van dit handboek raakt CRA in toenemende mate ingeburgerd in de klinische behandelpraktijk van de Nederlandse verslavingszorg, geestelijke gezondheidszorg en forensische psychiatrie. CRA maakt gebruik van operante leerprincipes en benadrukt de positieve aspecten in het leven van de verslaafde om duurzame gedragsveranderingen te realiseren. CRA probeert waarde en integriteit toe te voegen in gedragstherapeutische termen. Voor veel hulpverleners is het een plezierige manier van werken met soms toch moeilijke patiëntpopulaties.

Dit boek omvat een handzame en praktische opzet waarbij voor iedere CRA-procedure een systematische weergave van de werkwijze wordt weergegeven met een checklist om de behandelintegriteit te kunnen toetsen. Daarnaast zijn de relevante CRA-formulieren terug te vinden die telkens binnen de procedure(s) worden gebruikt. Hierdoor is de CRA aanpak direct toepasbaar in de dagelijkse hulpverlening. Het boek is toegesneden op de toepassing in een poliklinische setting, maar de aanpak kan evenwel, al dan niet met aanpassingen, toegepast worden in een andersoortige setting zoals een deeltijd of een klinische
omgeving. Het wordt aanbevolen voor zorgprofessionals uit de klinische praktijk, zoals psychiaters, artsen, psychologen, verpleegkundigen, agogen en andere professionals die actief zijn in de zorg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H.G. Roozen, R.J. Meyers, J.E. Smith
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031397556
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99