Community reinforcement and family training (CRAFT)

klinische procedures voor het trainen van familieleden van problematische alcohol- en druggebruikers

Prijs € 49,95

Niet beschikbaar

Hendrik G.. Roozen, Robert J. Meyers, Jan Ellen Smith

Paperback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het blijkt dat problematische alcohol- en druggebruik veelvuldig onder de algemene bevolking voorkomt, maar slechts een klein deel van deze groep klopt aan bij de hulpverlening. Dit is zorgwekkend, omdat excessief middelengebruik vaak leidt tot een veelheid aan problemen, waarbij ook de levens van belangrijke naasten zoals familie en vrienden ontwricht kunnen worden door het gebruik van alcohol en drugs. Community Reinforcementand Family Training (CRAFT) is een kortdurende training die zich richt op familieleden en goede vrienden van individuen die kampen met alcohol- en/of drugsproblemen. CRAFT wordt in toenemende mate toegepast in deNederlandse behandelpraktijk, maar een boek voor zorgprofessionals ontbrak tot op heden. Deze uitgave vult die leemte.Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat CRAFT in staat is om individuen met problematisch middelengebruik in behandeling te krijgen door het trainen van belangrijke naasten. Het blijkt tevens dat deze familieleden zelf verbeteren in termen van psychologisch welbevinden, fysieke gesteldheid, depressie- en angstklachten. Dit boek beschrijft verschillende klinische procedures zodat het direct door behandelaren kan worden toegepast bij partners, ouders, andere familieleden en naastbetrokkenen.Community Reinforcement and Family Training (CRAFT): klinische procedures voor het trainen van familieleden van problematische alcohol- en druggebruikers wordt aanbevolen voor zorgprofessionals uit de klinische praktijk, zoals psychiaters, artsen, psychologen, verpleegkundigen, systeemtherapeuten, agogen en andere professionals die actief zijn in de zorg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hendrik G.. Roozen, Robert J. Meyers, Jan Ellen Smith
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036810319
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het blijkt dat problematische alcohol- en druggebruik veelvuldig onder de algemene bevolking voorkomt, maar slechts een klein deel van deze groep klopt aan bij de hulpverlening. Dit is zorgwekkend, omdat excessief middelengebruik vaak leidt tot een veelheid aan problemen, waarbij ook de levens van belangrijke naasten zoals familie en vrienden ontwricht kunnen worden door het gebruik van alcohol en drugs. Community Reinforcement
and Family Training (CRAFT) is een kortdurende training die zich richt op familieleden en goede vrienden van individuen die kampen met alcohol- en/of drugsproblemen. CRAFT wordt in toenemende mate toegepast in de
Nederlandse behandelpraktijk, maar een boek voor zorgprofessionals ontbrak tot op heden. Deze uitgave vult die leemte.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat CRAFT in staat is om individuen met problematisch middelengebruik in behandeling te krijgen door het trainen van belangrijke naasten. Het blijkt tevens dat deze familieleden zelf verbeteren in termen van psychologisch welbevinden, fysieke gesteldheid, depressie- en angstklachten. Dit boek beschrijft verschillende klinische procedures zodat het direct door behandelaren kan worden toegepast bij partners, ouders, andere familieleden en naastbetrokkenen.

Community Reinforcement and Family Training (CRAFT): klinische procedures voor het trainen van familieleden van problematische alcohol- en druggebruikers wordt aanbevolen voor zorgprofessionals uit de klinische praktijk, zoals psychiaters, artsen, psychologen, verpleegkundigen, systeemtherapeuten, agogen en andere professionals die actief zijn in de zorg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hendrik G.. Roozen, Robert J. Meyers, Jan Ellen Smith
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036810319
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99