Communiceren met ouders op school

zo bereik je meer

Prijs € 24,00

Uitverkocht

Gabrielle Bos, Aggy Langedijk

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ouders zijn over het algemeen mondig en gedragen zich steeds vaker als 'afnemers van het product school'. Ze hebben hooggespannen verwachtingen van hoe hun kind optimaal wordt begeleid en klaargestoomd voor de middelbare school. Ze willen veel persoonlijke aandacht, voor hun kind en voor zichzelf. Als leerkracht vertegenwoordig je in alle contacten met ouders de school. Dat wil je professioneel doen. Vanuit een heldere visie op samenwerking en communicatie met ouders. Bovendien wil je vanuit je professie en je eigen passie het beste voor de kinderen. Je hebt te maken met andere professionals in de school en de afspraken met je collega's. Tot slot ben je ook nog gewoon een mens, met eigen grenzen, normen en waarden. Met dit boek dagen Gabrielle Bos en Aggy Langedijk (www.parenticom.nl) directies en leerkrachten uit hun communicatie met ouders onder de loep te nemen. Op schoolniveau en op niveau van de individuele leerkracht. Dit tegen de achtergrond van de actuele ontwikkelingen in het veld. Denk aan VVE, IKC's, passend onderwijs, brede school, gedragsvraagstukken, de inzet van andere professionals op school, de betekenis van de Cito-toets, gedrag en (realistische en onrealistische) wensen van ouders. Communiceren met ouders is, al met al behoorlijk veelomvattend geworden. En soms ook lastig. De autoriteit van de leerkracht is niet vanzelfsprekend en communicatie met ouders beperkt zich niet tot halfjaarlijks gesprekjes van tien minuten. Goed om je van tijd tot tijd af te vragen: Welke rol willen we eigenlijk dat ouders hebben in het omvangrijke product dat basisschool heet? En is dat ook wat we naar ouders uitdragen? In dit boek gaan we onder meer in op hoe je vanuit de visie van jouw school, professioneel vorm geeft aan communicatie en gesprekken met ouders. In verschillende situaties. Dus van ouders benaderen als helpende handen op de sportdag tot samen optrekken in het pestprotocol, van het stimuleren van thuis uitvoeren van VVE tot samenwerken met een meedenkende MR. En ook hoe je als individuele leerkracht ouders meeneemt in jouw professionele zicht op de ontwikkeling van het kind en wat daaruit voortvloeit. Professioneel communiceren met ouders is weten wat je wilt bereiken en weten hoe je dat doet. Hoe manage je bovendien verwachtingen zó, dat de communicatie met ouders soepel en professioneel verloopt, vanaf de eerste kennismaking tot het eindadviesgesprek? Als het gaat om 'weten wat je wilt bereiken en hoe', biedt dit boek een stevig fundament, vol communicatietips en gesprekstechnieken. De vele cases en praktijksituaties helpen leerkrachten niet alleen bij de voorbereiding van gesprekken met ouders, maar helpen ook om als schoolteam op één lijn te komen als het gaat om omgang en samenwerking met ouders.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gabrielle Bos, Aggy Langedijk
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088505553
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Ouders zijn over het algemeen mondig en gedragen zich steeds vaker als 'afnemers van het product school'. Ze hebben hooggespannen verwachtingen van hoe hun kind optimaal wordt begeleid en klaargestoomd voor de middelbare school. Ze willen veel persoonlijke aandacht, voor hun kind en voor zichzelf.
Als leerkracht vertegenwoordig je in alle contacten met ouders de school. Dat wil je professioneel doen. Vanuit een heldere visie op samenwerking en communicatie met ouders. Bovendien wil je vanuit je professie en je eigen passie het beste voor de kinderen. Je hebt te maken met andere professionals in de school en de afspraken met je collega's. Tot slot ben je ook nog gewoon een mens, met eigen grenzen, normen en waarden.

Met dit boek dagen Gabrielle Bos en Aggy Langedijk (www.parenticom.nl) directies en leerkrachten uit hun communicatie met ouders onder de loep te nemen. Op schoolniveau en op niveau van de individuele leerkracht. Dit tegen de achtergrond van de actuele ontwikkelingen in het veld. Denk aan VVE, IKC's, passend onderwijs, brede school, gedragsvraagstukken, de inzet van andere professionals op school, de betekenis van de Cito-toets, gedrag en (realistische en onrealistische) wensen van ouders.

Communiceren met ouders is, al met al behoorlijk veelomvattend geworden. En soms ook lastig. De autoriteit van de leerkracht is niet vanzelfsprekend en communicatie met ouders beperkt zich niet tot halfjaarlijks gesprekjes van tien minuten.
Goed om je van tijd tot tijd af te vragen: Welke rol willen we eigenlijk dat ouders hebben in het omvangrijke product dat basisschool heet? En is dat ook wat we naar ouders uitdragen? In dit boek gaan we onder meer in op hoe je vanuit de visie van jouw school, professioneel vorm geeft aan communicatie en gesprekken met ouders. In verschillende situaties. Dus van ouders benaderen als helpende handen op de sportdag tot samen optrekken in het pestprotocol, van het stimuleren van thuis uitvoeren van VVE tot samenwerken met een meedenkende MR. En ook hoe je als individuele leerkracht ouders meeneemt in jouw professionele zicht op de ontwikkeling van het kind en wat daaruit voortvloeit.

Professioneel communiceren met ouders is weten wat je wilt bereiken en weten hoe je dat doet. Hoe manage je bovendien verwachtingen zó, dat de communicatie met ouders soepel en professioneel verloopt, vanaf de eerste kennismaking tot het eindadviesgesprek?

Als het gaat om 'weten wat je wilt bereiken en hoe', biedt dit boek een stevig fundament, vol communicatietips en gesprekstechnieken. De vele cases en praktijksituaties helpen leerkrachten niet alleen bij de voorbereiding van gesprekken met ouders, maar helpen ook om als schoolteam op één lijn te komen als het gaat om omgang en samenwerking met ouders.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gabrielle Bos, Aggy Langedijk
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088505553
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99