Commentaar op Lucas 1-4 1

de evangelie volgens Lucas en de handelingen

Prijs € 33,50

Niet beschikbaar

Jos de Heer

Paperback | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit commentaar op het evangelie van Lucas zet de betekenis van deze eeuwenoude tekst in begrijpelijk Nederlands om en actualiseert ze. Het maakt de nieuwste exegetische en historische inzichten toegankelijk voor een breed publiek en wil hierbij recht doen aan de literaire kwaliteit én de theologische zeggingskracht. Veel aandacht krijgt de joodse achtergrond van dit geschrift, waarbij tegelijk wordt gepoogd de culturele achtergrond van het Hellenisme van de eerste eeuw te honoreren.Wie is Jezus? Waar staat hij voor en hoe inspireert hij ons ook vandaag nog in ons zoeken naar een vollediger, rechtvaardiger en zinvoller leven? Een perspectiefrijke toekomst vraagt om inzichten en wijsheden die de tand des tijds hebben doorstaan. Om het kaf van het koren te scheiden kunnen we te rade gaan bij de bronnen van onze westerse beschaving.Zo'n belangrijke bron is het tweedelige bijbelboek van Lucas en Handelingen. Hierin wordt het begin van de beweging van Jezus en zijn volgelingen historisch beschreven. Lucas geeft zorgvuldig weer hoe Jezus' oorsprong ligt in de geschiedenis van God met Israël. U treft hier geen vrome fantasieën over Jezus aan, maar back to basics! Jezus blijkt van meer dan gewone betekenis tot op de dag van vandaag.Dit eerste deel behandelt de eerste vier hoofdstuk­ken van het evangelie naar Lucas, die een soort 'bijbels abc' vormen.In deze serie Lucas-Handelingen van Jos de Heer zijn verschenen:Commentaar op Lucas 1-4 - De oorsprongen van het geloofCommentaar op Lucas 5-13 - Het verhaal van Jezus Commentaar op Lucas 14-24 - Jezus' passie Commentaar op Handelingen - Jezus' Geestkracht wereldwijd

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jos de Heer
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789490708610
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
358

Beschrijving

Dit commentaar op het evangelie van Lucas zet de betekenis van deze eeuwenoude tekst in begrijpelijk Nederlands om en actualiseert ze. Het maakt de nieuwste exegetische en historische inzichten toegankelijk voor een breed publiek en wil hierbij recht doen aan de literaire kwaliteit én de theologische zeggingskracht. Veel aandacht krijgt de joodse achtergrond van dit geschrift, waarbij tegelijk wordt gepoogd de culturele achtergrond van het Hellenisme van de eerste eeuw te honoreren.

Wie is Jezus? Waar staat hij voor en hoe inspireert hij ons ook vandaag nog in ons zoeken naar een vollediger, rechtvaardiger en zinvoller leven? Een perspectiefrijke toekomst vraagt om inzichten en wijsheden die de tand des tijds hebben doorstaan. Om het kaf van het koren te scheiden kunnen we te rade gaan bij de bronnen van onze westerse beschaving.

Zo'n belangrijke bron is het tweedelige bijbelboek van Lucas en Handelingen. Hierin wordt het begin van de beweging van Jezus en zijn volgelingen historisch beschreven. Lucas geeft zorgvuldig weer hoe Jezus' oorsprong ligt in de geschiedenis van God met Israël. U treft hier geen vrome fantasieën over Jezus aan, maar back to basics! Jezus blijkt van meer dan gewone betekenis tot op de dag van vandaag.

Dit eerste deel behandelt de eerste vier hoofdstuk­ken van het evangelie naar Lucas, die een soort 'bijbels abc' vormen.

In deze serie Lucas-Handelingen van Jos de Heer zijn verschenen:

Commentaar op Lucas 1-4 - De oorsprongen van het geloof
Commentaar op Lucas 5-13 - Het verhaal van Jezus
Commentaar op Lucas 14-24 - Jezus' passie
Commentaar op Handelingen - Jezus' Geestkracht wereldwijd

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jos de Heer
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.
ISBN
9789490708610
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
358

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99