Colard Mansion

Incunabula, Prints and Manuscripts in Medieval Bruges

Prijs € 39,00

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Hardback | Maart 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de vijftiende eeuw is Brugge een kosmopolitische en dynamische stad, bekend om zijn boekenproductie. Luxeboeken nemen een centrale plaats in in de internationale handel en de Bourgondische cultuur.Midden in die boekenwereld staat Colard Mansion, producent van luxeboeken. Aanvankelijk is Mansion de man van fraaie manuscripten, maar al snel legt hij zich toe op het gloednieuwe medium van het gedrukte boek. Mansion drukt de meest schitterende wiegendrukken of incunabelen van zijn tijd, in een ongeziene typografie en heel bijzonder geïllustreerd. Hij drukt vooral Franse teksten die nooit eerder werden uitgegeven.Die ongeziene schoonheid van Mansions gedrukte oeuvre staat centraal in de tentoonstelling en de begeleidende publicatie. De incunabelen uit de Openbare Bibliotheek Brugge en de Bibliothèque nationale de France worden aangevuld met exemplaren uit tal van bibliotheken van over de hele wereld. Nooit eerder werd zo een groot aantal wiegendrukken van Mansion samengebracht.Colard Mansions werk verbindt traditie en vernieuwing en omvat naast drukken, handschriften en miniaturen ook prenten. Tijdens de tentoonstelling maak je kennis met de atelierpraktijken van Colard Mansion en die van kopiisten, prentmakers en andere kunstenaars.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Snoeck
ISBN
9789461614391
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

In de vijftiende eeuw is Brugge een kosmopolitische en dynamische stad, bekend om zijn boekenproductie. Luxeboeken nemen een centrale plaats in in de internationale handel en de Bourgondische cultuur.
Midden in die boekenwereld staat Colard Mansion, producent van luxeboeken. Aanvankelijk is Mansion de man van fraaie manuscripten, maar al snel legt hij zich toe op het gloednieuwe medium van het gedrukte boek. Mansion drukt de meest schitterende wiegendrukken of incunabelen van zijn tijd, in een ongeziene typografie en heel bijzonder geïllustreerd. Hij drukt vooral Franse teksten die nooit eerder werden uitgegeven.
Die ongeziene schoonheid van Mansions gedrukte oeuvre staat centraal in de tentoonstelling en de begeleidende publicatie. De incunabelen uit de Openbare Bibliotheek Brugge en de Bibliothèque nationale de France worden aangevuld met exemplaren uit tal van bibliotheken van over de hele wereld. Nooit eerder werd zo een groot aantal wiegendrukken van Mansion samengebracht.
Colard Mansions werk verbindt traditie en vernieuwing en omvat naast drukken, handschriften en miniaturen ook prenten. Tijdens de tentoonstelling maak je kennis met de atelierpraktijken van Colard Mansion en die van kopiisten, prentmakers en andere kunstenaars.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij Snoeck
ISBN
9789461614391
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2018
Categorie
Overig
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99