Cognitieve gedragstherapie voor volwassenen met ADHD Aandacht voor executieve disfuncties

aandacht voor executieve disfuncties

Prijs € 32,95

Niet beschikbaar

Mary V. van Solanto

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Volwassenen met een aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) ervaren problemen in timemanagement, planning en organisatie die met medicatie alleen niet verholpen worden. Tegemoet komend aan een grote behoefte in het klinisch werkveld, beschrijft dit boek (handleiding en werkboek) een wetenschappelijk verantwoorde methode om volwassenen met ADHD deze cruciale executieve functies te leren verbeteren. Toonaangevend onderzoeker-clinicus Mary Solanto beschrijft effectieve cognitief-gedragstherapeutische strategieën die volwassenen met ADHD in staat stellen om meer georganiseerd en productief te leven. Na een algemene beschrijving over ADHD in de volwassenheid, bespreekt de auteur in dit boek therapeutische hindernissen en oplossingen. Vervolgens worden de 12 groepssessies - die ook aangepast kunnen worden voor individuele therapie - één na één uitgewerkt. Deze Nederlandstalige vertaling en bewerking maakt de weg vrij voor een kwaliteitsvolle toepassing van deze behandelmethode in een Vlaamse of Nederlandse context. Geschreven in een erg toegankelijke stijl, biedt de handleiding waardevolle handvatten voor psychiaters, klinisch psychologen, counselors, maatschappelijk assistenten en sociaal verpleegkundigen. Volwassenen met ADHD vinden op hun beurt notities en opdrachten terug in het bijhorend werkboek die hen helpen nieuwe vaardigheden in te oefenen en te beheersen. Oorspronkelijke titel: Cognitive-Behavioral therapy for adults with ADHD (Guilford Press, 2011) Met Woord vooraf door Saskia Van der Noord MARY V. SOLANTO is Associate Professor of Psychiatry en directeur van het ADHD Center binnen de dienst Kinder- en Adolscentenpsychiatrie van de Mount Sinai School of Medicine in New York. Dr. Solanto heeft uitgebreide ervaring met volwassenen en kinderen met ADHD. STEVEN STES is psychiater-psychotherapeut in het UPC KU Leuven, campus Kortenberg, en in Code Lessius. DIETER BAEYENS is coördinator van het team Gedrags- en Ontwikkelingsstoornissen binnen Code Lessius en geassocieerd docent aan KU Leuven. GIL BORMS is psychologe-psychotherapeute in het UPC KU Leuven, campus Kortenberg, en in het centrum ZitStil. LOTTE VAN DYCK is medewerker binnen het team Gedrags- en Ontwikkelingstoornissen binnen Code Lessius en lector aan Lessius Antwerpen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mary V. van Solanto
Uitgever
Acco België
ISBN
9789033488269
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Beschrijving

Volwassenen met een aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD) ervaren problemen in timemanagement, planning en organisatie die met medicatie alleen niet verholpen worden. Tegemoet komend aan een grote behoefte in het klinisch werkveld, beschrijft dit boek (handleiding en werkboek) een wetenschappelijk verantwoorde methode om volwassenen met ADHD deze cruciale executieve functies te leren verbeteren. Toonaangevend onderzoeker-clinicus Mary Solanto beschrijft effectieve cognitief-gedragstherapeutische strategieën die volwassenen met ADHD in staat stellen om meer georganiseerd en productief te leven.

Na een algemene beschrijving over ADHD in de volwassenheid, bespreekt de auteur in dit boek therapeutische hindernissen en oplossingen. Vervolgens worden de 12 groepssessies - die ook aangepast kunnen worden voor individuele therapie - één na één uitgewerkt.

Deze Nederlandstalige vertaling en bewerking maakt de weg vrij voor een kwaliteitsvolle toepassing van deze behandelmethode in een Vlaamse of Nederlandse context. Geschreven in een erg toegankelijke stijl, biedt de handleiding waardevolle handvatten voor psychiaters, klinisch psychologen, counselors, maatschappelijk assistenten en sociaal verpleegkundigen. Volwassenen met ADHD vinden op hun beurt notities en opdrachten terug in het bijhorend werkboek die hen helpen nieuwe vaardigheden in te oefenen en te beheersen.

Oorspronkelijke titel: Cognitive-Behavioral therapy for adults with ADHD (Guilford Press, 2011)

Met Woord vooraf door Saskia Van der Noord

MARY V. SOLANTO is Associate Professor of Psychiatry en directeur van het ADHD Center binnen de dienst Kinder- en Adolscentenpsychiatrie van de Mount Sinai School of Medicine in New York. Dr. Solanto heeft uitgebreide ervaring met volwassenen en kinderen met ADHD.

STEVEN STES is psychiater-psychotherapeut in het UPC KU Leuven, campus Kortenberg, en in Code Lessius.

DIETER BAEYENS is coördinator van het team Gedrags- en Ontwikkelingsstoornissen binnen Code Lessius en geassocieerd docent aan KU Leuven.

GIL BORMS is psychologe-psychotherapeute in het UPC KU Leuven, campus Kortenberg, en in het centrum ZitStil.

LOTTE VAN DYCK is medewerker binnen het team Gedrags- en Ontwikkelingstoornissen binnen Code Lessius en lector aan Lessius Antwerpen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mary V. van Solanto
Uitgever
Acco België
ISBN
9789033488269
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99