Coachende gespreksvoering

Prijs € 46,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Juni 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Coachende gespreksvoering bouwt voort op Praktische gespreksvoering waarin Wim Donders de basisvaardigheden voor gespreksvoering beschrijft. Pas als je de kunst van het luisteren in de vingers hebt en daarbij de techniek beheerst van samenvatten en doorvragen, kun je kiezen voor een methode. In dit boek wordt een aantal veelgebruikte coachingsmethodes theoretisch en praktisch uiteengezet. Wim Donders is er als redacteur in geslaagd om een aantal ervaren coaches bij elkaar te brengen, die ieder hun eigen expertise beschrijven op hun terrein. Van elke methode worden stap voor stap de principes uitgelegd. Met oefeningen in het boek en op de website krijg je de vaardigheden onder de knie die een coach nodig heeft. Na deze kennismaking kun je kiezen voor de methode die past bij jou en die past bij de vraag van de coachee. Deze herziene derde druk is uitgebreid met twee coachingsmethodes die de laatste jaren actueler worden in de coachingswereld: 'Coaching bij verlies' en 'Conflictcoaching'. Op grond van uitkomsten van een onderzoek onder gebruikers is het hoofdstuk 'Criteriumgericht interviewen' naar de website verplaatst. Coachen: Inge van de VorstOplossingsgericht werken: Dick J. van Dijk en Louis CauffmanCoachen bij verlies: Jakob van Wielink en Leo Wilhelm, m.m.v. Heidi van den HoutNLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren): Peter DalmeijerRET (Rationeel-Emotieve Training): Wouter Backx en Theo IJzermansMediation: Lambert BootMotiverende gespreksvoering: Tom Boves en Fraukje KolleSysteemtheorie en coaching: Theo BruekersConflictcoaching: Francine ten HoedtBiografisch werken met de HSF-methode: Wim Donders

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boom
ISBN
9789089537270
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
390

Beschrijving

Coachende gespreksvoering bouwt voort op Praktische gespreksvoering waarin Wim Donders de basisvaardigheden voor gespreksvoering beschrijft. Pas als je de kunst van het luisteren in de vingers hebt en daarbij de techniek beheerst van samenvatten en doorvragen, kun je kiezen voor een methode. In dit boek wordt een aantal veelgebruikte coachingsmethodes theoretisch en praktisch uiteengezet. Wim Donders is er als redacteur in geslaagd om een aantal ervaren coaches bij elkaar te brengen, die ieder hun eigen expertise beschrijven op hun terrein. Van elke methode worden stap voor stap de principes uitgelegd. Met oefeningen in het boek en op de website krijg je de vaardigheden onder de knie die een coach nodig heeft. Na deze kennismaking kun je kiezen voor de methode die past bij jou en die past bij de vraag van de coachee.

Deze herziene derde druk is uitgebreid met twee coachingsmethodes die de laatste jaren actueler worden in de coachingswereld: 'Coaching bij verlies' en 'Conflictcoaching'. Op grond van uitkomsten van een onderzoek onder gebruikers is het hoofdstuk 'Criteriumgericht interviewen' naar de website verplaatst.

Coachen: Inge van de Vorst
Oplossingsgericht werken: Dick J. van Dijk en Louis Cauffman
Coachen bij verlies: Jakob van Wielink en Leo Wilhelm, m.m.v. Heidi van den Hout
NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren): Peter Dalmeijer
RET (Rationeel-Emotieve Training): Wouter Backx en Theo IJzermans
Mediation: Lambert Boot
Motiverende gespreksvoering: Tom Boves en Fraukje Kolle
Systeemtheorie en coaching: Theo Bruekers
Conflictcoaching: Francine ten Hoedt
Biografisch werken met de HSF-methode: Wim Donders

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boom
ISBN
9789089537270
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
390

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99