Coachee

handboek voor kindercoach

Prijs € 22,95

Niet beschikbaar

Jeannette Bakker-Stam

Paperback | Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

COACHEE! – Handboek voor kindercoaching‘Je kunt pas een kind begrijpen als je jezelf als kind begrijpt.’ Met dit motto begeleidt en traint Jeannette Bakker-Stam kinderen, ouders en kindercoaches. Ze begon haar carrière als leerkracht in het basisonderwijs. Tijdens een droom zag ze eens alle kinderen uit haar klas met spiegels voor hun gezicht. Het was die droom die haar een belangrijke levensles leerde: ‘En dat was dus mijn huiswerk. Echt kijken naar een kind vereist steeds weer kijken naar mijn eigen handelen, mijn patronen en gedachten.’ Ze gooide het roer om en begon een praktijk als kindercoach. Nu ligt er van haar hand een handboek voor kindercoaching.Jeannette Bakker-Stam uit Steenwijk geeft trainingen en opleidingen binnen haar eigen opleidingsinstituut de Kunst van Kindercoaching. Zo geeft zij haar kennis op dat gebied door aan anderen. De schrijfster springt met COACHEE! in het gat dat er in Nederland nog is op het gebied van materialen voor kindercoaches. Er zijn prachtige methodieken voor volwassenencoaching, maar het ontbreekt nog aan een specifieke methode voor kindercoaching. Nu is er dus dit handboek, alhoewel Jeannette het vooral ziet als een leidraad, een handreiking, want: ‘ieder kind is uniek, iedere situatie is anders en elke coaching gaat ook weer op een geheel eigen wijze. Daarom kun je mijns inziens nooit een vaste manier van handelen voorschrijven bij kindercoaching.’COACHEE! beschrijft het kindercoachingsproces in drie fasen: de intake, het coachen en de evaluatie. Er zijn veel praktijkvoorbeelden in opgenomen.In het boek wordt gesproken over de kindercoach, maar daarmee worden tevens al diegenen aangeduid die op een coachende manier (willen) omgaan en/of werkzaam zijn met kinderen, zoals ouders, leerkrachten en kinderpsychologen. Noot aan de redactie:Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uitgever Raymond van der Knaap van http://www.248media.nl. Tel.: 06 - 44 99 00 71 of mail: info@248media.nl.Titel: COACHEE!Ondertitel: Handboek voor kindercoaching Auteur : Jeannette Bakker-StamISBN: 9789079603107Formaat : 14 x 21 cmOmvang : 128 pagina’sVerkoopprijs : € 21,95Verschijnt: 16 februari 2011

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jeannette Bakker-Stam
Uitgever
248media uitgeverij
ISBN
9789079603107
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
126

Beschrijving

COACHEE! – Handboek voor kindercoaching

‘Je kunt pas een kind begrijpen als je jezelf als kind begrijpt.’ Met dit motto begeleidt en traint Jeannette Bakker-Stam kinderen, ouders en kindercoaches. Ze begon haar carrière als leerkracht in het basisonderwijs. Tijdens een droom zag ze eens alle kinderen uit haar klas met spiegels voor hun gezicht. Het was die droom die haar een belangrijke levensles leerde: ‘En dat was dus mijn huiswerk. Echt kijken naar een kind vereist steeds weer kijken naar mijn eigen handelen, mijn patronen en gedachten.’ Ze gooide het roer om en begon een praktijk als kindercoach. Nu ligt er van haar hand een handboek voor kindercoaching.

Jeannette Bakker-Stam uit Steenwijk geeft trainingen en opleidingen binnen haar eigen opleidingsinstituut de Kunst van Kindercoaching. Zo geeft zij haar kennis op dat gebied door aan anderen.

De schrijfster springt met COACHEE! in het gat dat er in Nederland nog is op het gebied van materialen voor kindercoaches. Er zijn prachtige methodieken voor volwassenencoaching, maar het ontbreekt nog aan een specifieke methode voor kindercoaching. Nu is er dus dit handboek, alhoewel Jeannette het vooral ziet als een leidraad, een handreiking, want: ‘ieder kind is uniek, iedere situatie is anders en elke coaching gaat ook weer op een geheel eigen wijze. Daarom kun je mijns inziens nooit een vaste manier van handelen voorschrijven bij kindercoaching.’

COACHEE! beschrijft het kindercoachingsproces in drie fasen: de intake, het coachen en de evaluatie. Er zijn veel praktijkvoorbeelden in opgenomen.
In het boek wordt gesproken over de kindercoach, maar daarmee worden tevens al diegenen aangeduid die op een coachende manier (willen) omgaan en/of werkzaam zijn met kinderen, zoals ouders, leerkrachten en kinderpsychologen.





Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uitgever Raymond van der Knaap van http://www.248media.nl. Tel.: 06 - 44 99 00 71 of mail: info@248media.nl.

Titel: COACHEE!
Ondertitel: Handboek voor kindercoaching
Auteur : Jeannette Bakker-Stam
ISBN: 9789079603107
Formaat : 14 x 21 cm
Omvang : 128 pagina’s
Verkoopprijs : € 21,95
Verschijnt: 16 februari 2011

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jeannette Bakker-Stam
Uitgever
248media uitgeverij
ISBN
9789079603107
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
126

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99