Cijfers en stakeholders

prestatiesturing en de gevolgen voor de maatschappelijke en politiekbestuurlijke relaties van de politie

Prijs € 74,23

Uitverkocht

Paperback | Mei 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat zijn de gevolgen van de invoering van prestatiesturing en prestatieconvenanten op de sturing en uitvoering van het dagelijkse politiewerk? Bedoeld voor iedereeen in de veiligheidswereld en de politieorganisatie, voor ambtenaren en politici, voor wetenschappers en studenten.In 2003 werd de politie serieus geconfronteerd met prestatiesturing en prestatiecontracten. Deze nieuwe vorm van sturing leidde tot veel discussie: zou dit geen perverse gevolgen hebben voor de uitvoering van het dagelijkse politiewerk?In dit onderzoek zijn de positieve en negatieve effecten binnen vijf korpsen onderzocht:- professionalisering van de bedrijfsvoering in de korpsen is enorm versneld;- belang van sturing van het politiewerk is toegenomen;- cijfergerichtheid heeft een centrale plaats gekregen in het politiewerk;- gevolg is een toegenomen prestatiedruk bij politiemensen aan de basis.Het onderzoek wordt afgesloten met een aantal adviezen en aanbevelingen voor de volgende generatie prestatieconvenanten.Deze studie is het eerste deel van een drieluik over stakeholders, bedrijfsvoering en uitvoering en sturing van het dagelijkse politiewerk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789059013964
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
366

Beschrijving

Wat zijn de gevolgen van de invoering van prestatiesturing en prestatieconvenanten op de sturing en uitvoering van het dagelijkse politiewerk? Bedoeld voor iedereeen in de veiligheidswereld en de politieorganisatie, voor ambtenaren en politici, voor wetenschappers en studenten.

In 2003 werd de politie serieus geconfronteerd met prestatiesturing en prestatiecontracten. Deze nieuwe vorm van sturing leidde tot veel discussie: zou dit geen perverse gevolgen hebben voor de uitvoering van het dagelijkse politiewerk?

In dit onderzoek zijn de positieve en negatieve effecten binnen vijf korpsen onderzocht:
- professionalisering van de bedrijfsvoering in de korpsen is enorm versneld;
- belang van sturing van het politiewerk is toegenomen;
- cijfergerichtheid heeft een centrale plaats gekregen in het politiewerk;
- gevolg is een toegenomen prestatiedruk bij politiemensen aan de basis.

Het onderzoek wordt afgesloten met een aantal adviezen en aanbevelingen voor de volgende generatie prestatieconvenanten.

Deze studie is het eerste deel van een drieluik over stakeholders, bedrijfsvoering en uitvoering en sturing van het dagelijkse politiewerk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789059013964
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
366

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99