Churchill's ministerie van onfatsoenlijke oorlogsvoering

een handvol merkwaardige uitvinders hielp om de nazi's ten val te brengen

Prijs € 10,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Giles Milton

Paperback | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een fascinerend stuk onbekende geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. De soms bizarre verhalen over 'Real life Q's'Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog werd in het voorjaar van 1939 een ultrageheime organisatie opgericht in Londen. Haar doel was het Duitsland van Hitler een halt toe te roepen door spectaculaire sabotageacties.De guerillacampagne die hieruit voortkwam, was minstens zo buitengewoon als de mannen die ervoor verantwoordelijk waren. Een van hen, Cecil Clarke, was een vindingrijk ingenieur die in de jaren dertig naam had gemaakt als de ontwerper van futuristische caravans. Zijn talenten werden nu ingezet voor dodelijke doeleinden. Zo was hij de bedenker van een drijvende mijn die dood en verderf zaaide op de Rijn, een explosief dat 'de castrator' heette en onder toiletbrillen werd vastgeplakt, en uiteindelijk de bom die topnazi Reinhard Heydrich en Praag van het leven beroofde.William Fairbairn was een gezette pensionado met een ongebruikelijke passie: hij was de absolute specialist op het gebied van mensen met blote handen om het leven brengen. Onder leiding van de Schot Colin Gubbins, gestaald door strenge opvoeding in de Schotse Hooglanden, en gesteund door een breed scala aan fascinerende figuren, bracht deze groep de nazi's de ene na de andere gevoelige nederlaag toe. Churchill koos deze mannen en vrouwen persoonlijk uit en noemde hen liefkozend 'The Ministry of Ungentlemanly Warfare'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Giles Milton
Uitgever
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789045215259
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Beschrijving

Een fascinerend stuk onbekende geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. De soms bizarre verhalen over 'Real life Q's'

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog werd in het voorjaar van 1939 een ultrageheime organisatie opgericht in Londen. Haar doel was het Duitsland van Hitler een halt toe te roepen door spectaculaire sabotageacties.

De guerillacampagne die hieruit voortkwam, was minstens zo buitengewoon als de mannen die ervoor verantwoordelijk waren. Een van hen, Cecil Clarke, was een vindingrijk ingenieur die in de jaren dertig naam had gemaakt als de ontwerper van futuristische caravans. Zijn talenten werden nu ingezet voor dodelijke doeleinden. Zo was hij de bedenker van een drijvende mijn die dood en verderf zaaide op de Rijn, een explosief dat 'de castrator' heette en onder toiletbrillen werd vastgeplakt, en uiteindelijk de bom die topnazi Reinhard Heydrich en Praag van het leven beroofde.
William Fairbairn was een gezette pensionado met een ongebruikelijke passie: hij was de absolute specialist op het gebied van mensen met blote handen om het leven brengen. Onder leiding van de Schot Colin Gubbins, gestaald door strenge opvoeding in de Schotse Hooglanden, en gesteund door een breed scala aan fascinerende figuren, bracht deze groep de nazi's de ene na de andere gevoelige nederlaag toe. Churchill koos deze mannen en vrouwen persoonlijk uit en noemde hen liefkozend 'The Ministry of Ungentlemanly Warfare'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Giles Milton
Uitgever
Xander Uitgevers B.V.
ISBN
9789045215259
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99