Churchill (e-Book)

hoe één man geschiedenis schreef

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Boris Johnson

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2015 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 3 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

'Fantastisch' - Matthijs van Nieuwkerk '100 levens in één' - Sywert van Lienden in DWDD '[...] superieure schrijfstijl en creatieve vondsten,' de Volkskrant Vijftig jaar na de dood van Winston Churchill onderzoekt Boris Johnson de 'Churchillfactor'. Wat maakte Churchill, een van de belangrijkste leiders van de twintigste eeuw, zo uniek en briljant? Johnson ontrafelt de mythes en de misvattingen, het meer dan levensgrote beeld dat we van Churchill hebben. Hij beschrijft hem met gedrevenheid en een scherp gevoel voor humor: een man vol tegenstellingen, met een aanstekelijke bravoure, een adembenemende welbespraaktheid, groots strategisch inzicht en een intense menselijkheid. Churchill was een gevierd journalist en een geweldige redenaar. Hij won de Nobelprijs voor de literatuur in 1953. Hij was beroemd en berucht om zijn vermogen drank en chique diners te combineren met tot diep in de nacht doorwerken. Hij was moedig en kordaat. Zijn ruimdenkendheid maakte hem een pionier in de gezondheidszorg, het onderwijs en de sociale zekerheid, hoewel hij altijd onverbeterlijk politiek incorrect bleef. De Churchillfactor is een boek dat niet alleen mensen aanspreekt die geïnteresseerd zijn in geschiedenis. Het is een boek dat essentieel is voor iedereen die wil weten hoe een groot leider eruit ziet. Boris Johnson is journalist, schrijver, historicus en politicus. Na het Britse 'ja' voor een Brexit, waar hij een groot voorstander van was, werd hij in juli 2016 aangesteld als minister van Buitenlandse Zaken en Gemenebest. Van 2008 tot 2016 was hij burgemeester van Londen. Hij is de auteur van verschillende boeken, waaronder Johnson's Life of London (heruitgegeven als The Spirit of London), Have I got Views for You en The Dream of Rome.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Boris Johnson
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000343553
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2015
Bestandsgrootte
4827403 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
463

Beschrijving

'Fantastisch' - Matthijs van Nieuwkerk

'100 levens in één' - Sywert van Lienden in DWDD

'[...] superieure schrijfstijl en creatieve vondsten,' de Volkskrant

Vijftig jaar na de dood van Winston Churchill onderzoekt Boris Johnson de 'Churchillfactor'. Wat maakte Churchill, een van de belangrijkste leiders van de twintigste eeuw, zo uniek en briljant?

Johnson ontrafelt de mythes en de misvattingen, het meer dan levensgrote beeld dat we van Churchill hebben. Hij beschrijft hem met gedrevenheid en een scherp gevoel voor humor: een man vol tegenstellingen, met een aanstekelijke bravoure, een adembenemende welbespraaktheid, groots strategisch inzicht en een intense menselijkheid.

Churchill was een gevierd journalist en een geweldige redenaar. Hij won de Nobelprijs voor de literatuur in 1953. Hij was beroemd en berucht om zijn vermogen drank en chique diners te combineren met tot diep in de nacht doorwerken. Hij was moedig en kordaat. Zijn ruimdenkendheid maakte hem een pionier in de gezondheidszorg, het onderwijs en de sociale zekerheid, hoewel hij altijd onverbeterlijk politiek incorrect bleef.

De Churchillfactor is een boek dat niet alleen mensen aanspreekt die geïnteresseerd zijn in geschiedenis. Het is een boek dat essentieel is voor iedereen die wil weten hoe een groot leider eruit ziet.

Boris Johnson is journalist, schrijver, historicus en politicus. Na het Britse 'ja' voor een Brexit, waar hij een groot voorstander van was, werd hij in juli 2016 aangesteld als minister van Buitenlandse Zaken en Gemenebest. Van 2008 tot 2016 was hij burgemeester van Londen. Hij is de auteur van verschillende boeken, waaronder Johnson's Life of London (heruitgegeven als The Spirit of London), Have I got Views for You en The Dream of Rome.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Boris Johnson
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000343553
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2015
Bestandsgrootte
4827403 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
463

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99