Chronische pijn verklaard

oorzaken, advies en aanpak

Prijs € 32,99

Uitverkocht

Doeke Keizer

Paperback | Februari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Buikpijn, hoofdpijn, rugpijn: één op de vijf Nederlanders heeft elke dag pijnWat gebeurt er in ons brein en in ons centraal zenuwstelsel als er pijn optreedt?En wat gebeurt er als de pijn niet meer weggaat? Dit boek legt in begrijpelijke taal uit hoe het kan dat chronische pijn maar niet overgaat en welke factoren - lichamelijke, psychische en omgevingsfactoren - hierbij een rol spelen. De nieuwste inzichten in hoe pijn werkt in het menselijk lichaam worden afgewisseld met diverse levensverhalen van bekende mensen met chronische pijn. De auteurs willen met dit boek bijdragen aan de acceptatie van chronische pijn als een serieus en ernstig probleem.Inzicht in hoe pijn werkt, en de fascinerende relatie tussen lichaam en geest.Toegankelijke theorie gecombineerd met levendige interviews.Voor mensen met pijn, hun omgeving en hulpverleners.Omdat mensen niets aan je kunnen zien maakt dat het troosten ook moeilijk, hoewel je daar wel behoefte aan hebt. Pijn lijden doet je vaak eenzaam voelen, alleen met je klachten. 'De pijn is vreselijk, mijn ergste vijanden wil ik het wel een paar uur geven maar daarna moet ik het weer terug hebben, want het is van mij en ik kan niemand dit aandoen.'- Koos AlbertsDr. Doeke Keizer is verloskundig actieve huisarts. Aan het UMC Groningen promoveerde hij op klinisch onderzoek naar het meten en detecteren van pijn en sensitisatie. Dr. C. Paul van Wilgen is gezondheidspsycholoog, fysiotherapeut en epidemioloog. Hij werkte ruim vijftien jaar met patiënten met chronishe pijn en deed onderzoek naar de behandeling hiervan.Beide auteurs richtten in 2012 Transcare op, dat patienten met chronische pijn volgens de huidige inzichten behandelt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Doeke Keizer
Uitgever
Lannoo Campus
ISBN
9789401406536
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Buikpijn, hoofdpijn, rugpijn: één op de vijf Nederlanders heeft elke dag pijn

Wat gebeurt er in ons brein en in ons centraal zenuwstelsel als er pijn optreedt?
En wat gebeurt er als de pijn niet meer weggaat? Dit boek legt in begrijpelijke taal uit hoe het kan dat chronische pijn maar niet overgaat en welke factoren - lichamelijke, psychische en omgevingsfactoren - hierbij een rol spelen. De nieuwste inzichten in hoe pijn werkt in het menselijk lichaam worden afgewisseld met diverse levensverhalen van bekende mensen met chronische pijn. De auteurs willen met dit boek bijdragen aan de acceptatie van chronische pijn als een serieus en ernstig probleem.

Inzicht in hoe pijn werkt, en de fascinerende relatie tussen lichaam en geest.
Toegankelijke theorie gecombineerd met levendige interviews.
Voor mensen met pijn, hun omgeving en hulpverleners.

Omdat mensen niets aan je kunnen zien maakt dat het troosten ook moeilijk, hoewel je daar wel behoefte aan hebt. Pijn lijden doet je vaak eenzaam voelen, alleen met je klachten. 'De pijn is vreselijk, mijn ergste vijanden wil ik het wel een paar uur geven maar daarna moet ik het weer terug hebben, want het is van mij en ik kan niemand dit aandoen.'
- Koos Alberts

Dr. Doeke Keizer is verloskundig actieve huisarts. Aan het UMC Groningen promoveerde hij op klinisch onderzoek naar het meten en detecteren van pijn en sensitisatie. Dr. C. Paul van Wilgen is gezondheidspsycholoog, fysiotherapeut en epidemioloog. Hij werkte ruim vijftien jaar met patiënten met chronishe pijn en deed onderzoek naar de behandeling hiervan.
Beide auteurs richtten in 2012 Transcare op, dat patienten met chronische pijn volgens de huidige inzichten behandelt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Doeke Keizer
Uitgever
Lannoo Campus
ISBN
9789401406536
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99