Categorie een dierlijk afvalverwerking door de eeuwen heen

Prijs € 25,66

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Anne-Marie Oudejans

Paperback | Januari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De verwerking van dierlijk afval, zoals kadavers, staat voor velen van ons veraf.Maar toch hebben we er allemaal, direct of indirect wel degelijk mee te maken. Niet alleen door onze veeteelt maar ook bijvoorbeeld door onze huisdieren, die dood zijn gegaan.Dit rijk geïllustreerde boek vertelt over de dierlijk afvalverwerking vanaf de oudheid tot de dag van vandaag.Niet alleen het technische "hoe" wordt zo eenvoudig mogelijk beschreven. Daarnaast is er ook ruime aandacht voor de juridische en sociale kanten hiervan. Het verwerken van bijvoorbeeld kadavers werd lange tijd door verschoppelingen gedaan. Het was meestal onaangenaam en smerig en er lagen hierbij allerlei ziekten op de loer. Geheel als gevolg van hun werk hebben deze mensen vaak onder de meest erbarmelijke en mensonterende omstandigheden moeten leven.In tegenstelling tot wat de veel gebruikte term "destructie" suggereert, werd al vanaf het verre verleden dierlijk afval omgezet in iets nuttigs. Tegenwoordig zijn dat voornamelijk vaste en vloeibare biobrandstoffen.De "dierlijk afvalverwerking" is daarom als één van de voorlopers van het huidige "cradle-to-cradle principe" te rekenen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anne-Marie Oudejans
Uitgever
Mijnbestseller B.V.
ISBN
9789461931498
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
198

Beschrijving

De verwerking van dierlijk afval, zoals kadavers, staat voor velen van ons veraf.
Maar toch hebben we er allemaal, direct of indirect wel degelijk mee te maken. Niet alleen door onze veeteelt maar ook bijvoorbeeld door onze huisdieren, die dood zijn gegaan.

Dit rijk geïllustreerde boek vertelt over de dierlijk afvalverwerking vanaf de oudheid tot de dag van vandaag.

Niet alleen het technische "hoe" wordt zo eenvoudig mogelijk beschreven. Daarnaast is er ook ruime aandacht voor de juridische en sociale kanten hiervan. Het verwerken van bijvoorbeeld kadavers werd lange tijd door verschoppelingen gedaan. Het was meestal onaangenaam en smerig en er lagen hierbij allerlei ziekten op de loer. Geheel als gevolg van hun werk hebben deze mensen vaak onder de meest erbarmelijke en mensonterende omstandigheden moeten leven.

In tegenstelling tot wat de veel gebruikte term "destructie" suggereert, werd al vanaf het verre verleden dierlijk afval omgezet in iets nuttigs. Tegenwoordig zijn dat voornamelijk vaste en vloeibare biobrandstoffen.
De "dierlijk afvalverwerking" is daarom als één van de voorlopers van het huidige "cradle-to-cradle principe" te rekenen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anne-Marie Oudejans
Uitgever
Mijnbestseller B.V.
ISBN
9789461931498
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
198

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99