Casusboek neuropsychologie

verdieping en praktijkgerichte gevalsbeschrijvingen

Prijs € 56,95

Niet beschikbaar

Paperback | December 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Klinisch neuropsychologische diagnostiek vervult in de huidige tijd een steeds belangrijkere rol omdat men in het licht van kwaliteitsafbakening door zorgverzekeraars, en het streven van opleidingen en voortgezette opleidingen, een verantwoorde diagnose probeert te realiseren. Het is dan niet alleen essentieel om kennis te hebben van de klinische neuropsychologie, maar ook over de wijze waarop een klinische diagnose tot stand komt. De gevalsbeschrijving is bij uitstek geschikt om vanuit praktisch oogpunt inzicht, uitzicht en overzicht te verschaffen.In de internationale literatuur zijn al meerdere boeken over neuropsychologische casuïstiek verschenen, maar er is nog geen Nederlandstalig boek dat aandacht besteedt aan dit fenomeen. Dit boek is de eerste publicatie binnen de Nederlandstalige klinische neuropsychologie die op een heldere en gestructureerde wijze actuele thema's in casusvorm uit de Nederlandse gezondheidszorg bespreekt. De auteurs gaan tevens in op geschikte behandelingsmogelijkheden. In die zin vormen de casussen een zeer waardevolle bijdrage voor de dagelijkse praktijk. De DSM-5 is als uitgangspunt gekozen voor het werkveld.Het casusboek neuropsychologie richt zich op diegenen die van doen hebben met de (neuro)psychologische zorg voor volwassenen en hun collega's in aanverwante werkvelden in de gezondheidszorg. Er is gestreefd naar een hoge graad van praktische bruikbaarheid van de beschreven casussen ter bevordering van de interactie tussen theorie en praktijk.Het boek richt zich vooral op studenten psychologie, basis- en gezondheidszorgpsychologen, neuropsychologen en klinisch (neuro)psychologen; in ieder geval op allen die indirect of direct te maken hebben met het beoefenen van neuropsychologische diagnostiek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036804165
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Klinisch neuropsychologische diagnostiek vervult in de huidige tijd een steeds belangrijkere rol omdat men in het licht van kwaliteitsafbakening door zorgverzekeraars, en het streven van opleidingen en voortgezette opleidingen, een verantwoorde diagnose probeert te realiseren. Het is dan niet alleen essentieel om kennis te hebben van de klinische neuropsychologie, maar ook over de wijze waarop een klinische diagnose tot stand komt. De gevalsbeschrijving is bij uitstek geschikt om vanuit praktisch oogpunt inzicht, uitzicht en overzicht te verschaffen.

In de internationale literatuur zijn al meerdere boeken over neuropsychologische casuïstiek verschenen, maar er is nog geen Nederlandstalig boek dat aandacht besteedt aan dit fenomeen. Dit boek is de eerste publicatie binnen de Nederlandstalige klinische neuropsychologie die op een heldere en gestructureerde wijze actuele thema's in casusvorm uit de Nederlandse gezondheidszorg bespreekt. De auteurs gaan tevens in op geschikte behandelingsmogelijkheden. In die zin vormen de casussen een zeer waardevolle bijdrage voor de dagelijkse praktijk. De DSM-5 is als uitgangspunt gekozen voor het werkveld.

Het casusboek neuropsychologie richt zich op diegenen die van doen hebben met de (neuro)psychologische zorg voor volwassenen en hun collega's in aanverwante werkvelden in de gezondheidszorg. Er is gestreefd naar een hoge graad van praktische bruikbaarheid van de beschreven casussen ter bevordering van de interactie tussen theorie en praktijk.

Het boek richt zich vooral op studenten psychologie, basis- en gezondheidszorgpsychologen, neuropsychologen en klinisch (neuro)psychologen; in ieder geval op allen die indirect of direct te maken hebben met het beoefenen van neuropsychologische diagnostiek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036804165
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99