Casuïstiek in de dermatologie deel 1

Prijs € 75,95

Tijdelijk niet beschikbaar

A.C. de Groot, Johan Toonstra

Paperback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Casuïstiek in de dermatologie deel 1Het herkennen van dermatologische beelden is voor een huisarts niet altijd eenvoudig. Vele huidziekten hebben meer dan een manier om zich te presenteren in kleur, vorm en uitbreiding. Het kan lastig zijn een juiste diagnose te stellen. Niet alle behandelingen blijven even effectief, waardoor naar andere therapie-opties gekeken moet worden of nader onderzoek naar oorzaken of onderliggende aandoeningen noodzakelijk is.Casuïstiek in de dermatologie is uitermate geschikt als een ondersteuning in het dermatologisch handelen van huisarts. Het maak het niet alleen gemakkelijker om al bij het eerst consult de dermatosen te herkennen of een differentiële diagnose te stellen, maar ook om het juiste aanvullende onderzoeken te doen en een behandeling te starten. Gekozen is voor een unieke invalshoek: duidelijke kwaliteitsfoto’s van een huidaandoeningen worden aangevuld met relevante informatie, waarna vragen gesteld worden, bijvoorbeeld over de prognose, de therapie of welke vragen aan de patiënt gesteld moeten worden. Op de volgende pagina’s worden deze vragen beantwoord en toegelicht met nieuwe afbeeldingen. Op een bondige manier wordt ingegaan of differentieeldiagnostische overwegingen en therapeutische mogelijkheden. De praktische en actieve vraag-antwoordstructuur maakt het boek niet alleen geschikt als oefenboek om nieuwe kennis op te doen, maar ook om bestaande kennis te testen. Casuïstiek in de dermatologie is primair gericht op de praktijk van de huisarts (in opleiding), maar ook dermatologen (in opleiding zullen er veel nuttige informatie in kunnen vinden. Daarnaast is het zeer geschikt voor onderwijs en nascholing. Het boek is het eerste deel van een serie. In 2010 verschijnt deel 2, waarin op een vergelijkbare manier nieuwe casussen worden gepresenteerd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A.C. de Groot, Johan Toonstra
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031361885
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
377

Beschrijving

Casuïstiek in de dermatologie deel 1
Het herkennen van dermatologische beelden is voor een huisarts niet altijd eenvoudig. Vele huidziekten hebben meer dan een manier om zich te presenteren in kleur, vorm en uitbreiding. Het kan lastig zijn een juiste diagnose te stellen. Niet alle behandelingen blijven even effectief, waardoor naar andere therapie-opties gekeken moet worden of nader onderzoek naar oorzaken of onderliggende aandoeningen noodzakelijk is.

Casuïstiek in de dermatologie is uitermate geschikt als een ondersteuning in het dermatologisch handelen van huisarts. Het maak het niet alleen gemakkelijker om al bij het eerst consult de dermatosen te herkennen of een differentiële diagnose te stellen, maar ook om het juiste aanvullende onderzoeken te doen en een behandeling te starten. Gekozen is voor een unieke invalshoek: duidelijke kwaliteitsfoto’s van een huidaandoeningen worden aangevuld met relevante informatie, waarna vragen gesteld worden, bijvoorbeeld over de prognose, de therapie of welke vragen aan de patiënt gesteld moeten worden. Op de volgende pagina’s worden deze vragen beantwoord en toegelicht met nieuwe afbeeldingen. Op een bondige manier wordt ingegaan of differentieeldiagnostische overwegingen en therapeutische mogelijkheden. De praktische en actieve vraag-antwoordstructuur maakt het boek niet alleen geschikt als oefenboek om nieuwe kennis op te doen, maar ook om bestaande kennis te testen.

Casuïstiek in de dermatologie is primair gericht op de praktijk van de huisarts (in opleiding), maar ook dermatologen (in opleiding zullen er veel nuttige informatie in kunnen vinden. Daarnaast is het zeer geschikt voor onderwijs en nascholing. Het boek is het eerste deel van een serie. In 2010 verschijnt deel 2, waarin op een vergelijkbare manier nieuwe casussen worden gepresenteerd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A.C. de Groot, Johan Toonstra
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031361885
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
377

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99