CAPS-CA DSM 5 - Interviewboekjes

Klinisch interview voor PTSS bij kinderen en adolescenten

Prijs € 67,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Els van Meijel, Judith Ensink, Eva Verlinden, Ramon Lindauer

Maart 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Doel van de testDe CAPS-CA DSM 5 is een semi-gestructureerd interview voor het diagnosticeren van post-traumatische stressstoornis (PTSS) en acute stressstoornis bij kinderen en adolescenten. Dit is de Nederlandse vertaling van de nieuwe, op de DSM-5 gebaseerde versie. Onbehandelde PTSS heeft bij kinderen en adolescenten een ernstige negatieve invloed op de ontwikkeling en het psychosociaal functioneren terwijl evidence-based traumabehandelingen beschikbaar zijn. Signalering van traumagerelateerde klachten is dan ook van belang ter preventie van ernstige problemen op het gebied van de psychosociale ontwikkeling. Toepassing•Individuele diagnostiek: vaststellen van aanwezigheid van PTSS en acute stressstoornis en vaststellen van de impact van de symptomen op het psychosociaal functioneren van kinderen.•Evaluatie: meten van het effect van (evidence-based) traumabehandeling.Wat meet de CAPS-CA DSM 5?De CAPS-CA DSM 5 meet de frequentie en intensiteit van symptomen die samenhangen met de 17 DSM-5 PTSS-kenmerken en stelt daarnaast vast wat de impact van deze symptomen is.  Voor wie?De CAPS-CA DSM 5 kan worden afgenomen door psychologen, orthopedagogen en kinder- en jeugdpsychiaters.Afname en scoringDe CAPS-CA DSM 5 wordt individueel bij kinderen afgenomen. De duur van het interview is ca. 45-60 minuten (afhankelijk van de leeftijd van het kind, en de ernst en type van het trauma). Normen De test is onderzocht op een groep kinderen die één of meer traumatische gebeurtenissen meemaakten en op kinderen die stressvolle gebeurtenissen meemaakten die niet aan het A-criterium voldoen. Voor de interpretatie van de testuitslag zijn scoringsregels opgesteld. MateriaalCAPS-CA DSM 5 complete set CAPS-CA DSM 5 interviewboekjes (per 10)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Els van Meijel, Judith Ensink, Eva Verlinden, Ramon Lindauer
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036823449
Bindwijze
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Doel van de test
De CAPS-CA DSM 5 is een semi-gestructureerd interview voor het diagnosticeren van post-traumatische stressstoornis (PTSS) en acute stressstoornis bij kinderen en adolescenten. Dit is de Nederlandse vertaling van de nieuwe, op de DSM-5 gebaseerde versie. Onbehandelde PTSS heeft bij kinderen en adolescenten een ernstige negatieve invloed op de ontwikkeling en het psychosociaal functioneren terwijl evidence-based traumabehandelingen beschikbaar zijn. Signalering van traumagerelateerde klachten is dan ook van belang ter preventie van ernstige problemen op het gebied van de psychosociale ontwikkeling. 


Toepassing
•Individuele diagnostiek: vaststellen van aanwezigheid van PTSS en acute stressstoornis en vaststellen van de impact van de symptomen op het psychosociaal functioneren van kinderen.
•Evaluatie: meten van het effect van (evidence-based) traumabehandeling.

Wat meet de CAPS-CA DSM 5?
De CAPS-CA DSM 5 meet de frequentie en intensiteit van symptomen die samenhangen met de 17 DSM-5 PTSS-kenmerken en stelt daarnaast vast wat de impact van deze symptomen is.  

Voor wie?
De CAPS-CA DSM 5 kan worden afgenomen door psychologen, orthopedagogen en kinder- en jeugdpsychiaters.

Afname en scoring
De CAPS-CA DSM 5 wordt individueel bij kinderen afgenomen. De duur van het interview is ca. 45-60 minuten (afhankelijk van de leeftijd van het kind, en de ernst en type van het trauma). 

Normen 
De test is onderzocht op een groep kinderen die één of meer traumatische gebeurtenissen meemaakten en op kinderen die stressvolle gebeurtenissen meemaakten die niet aan het A-criterium voldoen. Voor de interpretatie van de testuitslag zijn scoringsregels opgesteld. 

Materiaal
CAPS-CA DSM 5 complete set 
CAPS-CA DSM 5 interviewboekjes (per 10)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Els van Meijel, Judith Ensink, Eva Verlinden, Ramon Lindauer
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036823449
Bindwijze
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99