Buit van woninginbraak

onderzoek onder inbrekers en helers

Prijs € 37,41

Uitverkocht

J. Snippe, M. Sijtstra, R. Mennes, B. Bieleman

Paperback | December 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De reeks Politiekunde is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap. Publicaties in de reeks Politiekunde betreffen in het algemeen concrete handleidingen, modellen, instrumenten of werkwijzen die direct bruikbaar zijn voor de politiepraktijk. Voor meer informatie www.politieenwetenschap.nl.Woninginbraken zijn een ingrijpende vorm van criminaliteit die veel indruk maakt op de slachtoffers en hun directe omgeving. Daarom zijn woninginbraken onderdeel van de High Impact Crimes, die hoge prioriteit hebben bij zowel politie als Openbaar Ministerie (OM). Om woninginbraken succesvol terug te dringen, zijn verschillende invalshoeken relevant. Sterk onderbelicht hierbij ishet aanpakken van heling. Onderzoeks- en adviesbureau Intraval heeft een onderzoek uitgevoerd met als doel het inzicht in de afzetkanalen van gestolen goederen te vergroten.Er wordt een beschrijving gegeven van de denk- en werkwijze van inbrekers en helers die actief zijn in Noord-Nederland. Zo wordt ingegaan op wat een locatie aantrekkelijk maakt voor inbrekers en op het bestaan van samenwerkingsverbanden tussen inbrekers. Vervolgens komen de soorten buit aan bod die om verschillende redenen populair zijn onder inbrekers en helers. In het rapport wordt bovendien specifieke aandacht besteed aan de vraag en het aanbod op de helingmarkt en de tussenpositie die helers daarbij innemen.De kwalitatieve gegevens uit de interviews met inbrekers en helers worden ondersteund door een sociale netwerkanalyse op basis van politieregistraties waarmee relaties tussen inbrekers en helers in kaart zijn gebracht. Het rapport sluit af met heldere conclusies over de afzetmarkt van gestolen goederen en hoe deze door inbrekers en helers wordt vormgegeven, gevolgd door preventiemogelijkheden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. Snippe, M. Sijtstra, R. Mennes, B. Bieleman
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789035247901
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De reeks Politiekunde is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap. Publicaties in de reeks Politiekunde betreffen in het algemeen concrete handleidingen, modellen, instrumenten of werkwijzen die direct bruikbaar zijn voor de politiepraktijk. Voor meer informatie www.politieenwetenschap.nl.

Woninginbraken zijn een ingrijpende vorm van criminaliteit die veel indruk maakt op de slachtoffers en hun directe omgeving. Daarom zijn woninginbraken onderdeel van de High Impact Crimes, die hoge prioriteit hebben bij zowel politie als Openbaar Ministerie (OM). Om woninginbraken succesvol terug te dringen, zijn verschillende invalshoeken relevant. Sterk onderbelicht hierbij is
het aanpakken van heling. Onderzoeks- en adviesbureau Intraval heeft een onderzoek uitgevoerd met als doel het inzicht in de afzetkanalen van gestolen goederen te vergroten.

Er wordt een beschrijving gegeven van de denk- en werkwijze van inbrekers en helers die actief zijn in Noord-Nederland. Zo wordt ingegaan op wat een locatie aantrekkelijk maakt voor inbrekers en op het bestaan van samenwerkingsverbanden tussen inbrekers. Vervolgens komen de soorten buit aan bod die om verschillende redenen populair zijn onder inbrekers en helers. In het rapport wordt bovendien specifieke aandacht besteed aan de vraag en het aanbod op de helingmarkt en de tussenpositie die helers daarbij innemen.

De kwalitatieve gegevens uit de interviews met inbrekers en helers worden ondersteund door een sociale netwerkanalyse op basis van politieregistraties waarmee relaties tussen inbrekers en helers in kaart zijn gebracht. Het rapport sluit af met heldere conclusies over de afzetmarkt van gestolen goederen en hoe deze door inbrekers en helers wordt vormgegeven, gevolgd door preventiemogelijkheden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. Snippe, M. Sijtstra, R. Mennes, B. Bieleman
Uitgever
Sdu B.V.
ISBN
9789035247901
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99