Building Tribes

Reisgids voor organisaties

Prijs € 49,95

Niet beschikbaar

Jitske Kramer, Danielle Braun

Hardback | Augustus 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dr. Danielle Braun en Jitske Kramer doen het weer. Na hun bestseller en managementboek van het jaar 'De Corporate Tribe' leek het onmogelijk dat succes te evenaren. Niets is minder waar. In het boek 'Building Tribes' geven Braun en Kramer antwoord op de vraag: 'maar hoe dan?'. Hoe schep je een excellente cultuur, hoe bouw je een tribe van je organisatie, aan welke knoppen kun je draaien als leider, veranderaar, consultant. Voor dit boek reisden Braun en Kramer opnieuw over de wereld om voor veelgehoorde organisatievraagstukken antwoorden te vinden in verschillende culturen. Via prachtige verhalen maak je kennis met leiders, tribe members en veranderaars van over de hele wereld. Je neemt plaats op hun stoel en kijkt hoe ze dialogen voeren die van een verzameling mensen een tribe maakt. Ze interviewden de kleindochter van een Batak koning op Sumatra over koppensnellen en concurrentie in de boardroom, leerden over de bijzondere wijze van sorry zeggen bij het Japanse Seppuku-ritueel, dompelden zich onder in de stilte van Quakers-meetings om lastige vragen zonder woorden te beantwoorden en reisden naar de Little White Wedding Chapel in Las Vegas voor wel heel bijzonder veldwerk (trouwen met jezelf...) om de essentie van fuseren te doorgronden. En nog veel meer.Vervolgens geven Braun en Kramer de voor hen zo unieke twist: ze weten de tribale interactievormen en rituelen haarfijn te analyseren, vlijmscherp te ontleden en vervolgens uiterst praktisch te vertalen in handige stappenplannen. Zodat er een rijke gereedschapskist ontstaat voor elke leider en veranderaar om in te grabbelen als je voor een wicked problem in je organisatie staat. Ze leren je daadwerkelijk hoe je een tribe bouwt: in interactie, dialoog, debat en besluitvorming. Lessen uit de antropologie. Voor iedereen die liever een Tribe bouwt dan een organisatie managet.'Never doubt that a small group of thoughtfull committed citicens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.' - Margaret Mead

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jitske Kramer, Danielle Braun
Uitgever
Management Impact
ISBN
9789462761759
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
408

Beschrijving

Dr. Danielle Braun en Jitske Kramer doen het weer. Na hun bestseller en managementboek van het jaar 'De Corporate Tribe' leek het onmogelijk dat succes te evenaren. Niets is minder waar. In het boek 'Building Tribes' geven Braun en Kramer antwoord op de vraag: 'maar hoe dan?'. Hoe schep je een excellente cultuur, hoe bouw je een tribe van je organisatie, aan welke knoppen kun je draaien als leider, veranderaar, consultant.

Voor dit boek reisden Braun en Kramer opnieuw over de wereld om voor veelgehoorde organisatievraagstukken antwoorden te vinden in verschillende culturen. Via prachtige verhalen maak je kennis met leiders, tribe members en veranderaars van over de hele wereld. Je neemt plaats op hun stoel en kijkt hoe ze dialogen voeren die van een verzameling mensen een tribe maakt. Ze interviewden de kleindochter van een Batak koning op Sumatra over koppensnellen en concurrentie in de boardroom, leerden over de bijzondere wijze van sorry zeggen bij het Japanse Seppuku-ritueel, dompelden zich onder in de stilte van Quakers-meetings om lastige vragen zonder woorden te beantwoorden en reisden naar de Little White Wedding Chapel in Las Vegas voor wel heel bijzonder veldwerk (trouwen met jezelf...) om de essentie van fuseren te doorgronden. En nog veel meer.

Vervolgens geven Braun en Kramer de voor hen zo unieke twist: ze weten de tribale interactievormen en rituelen haarfijn te analyseren, vlijmscherp te ontleden en vervolgens uiterst praktisch te vertalen in handige stappenplannen. Zodat er een rijke gereedschapskist ontstaat voor elke leider en veranderaar om in te grabbelen als je voor een wicked problem in je organisatie staat. Ze leren je daadwerkelijk hoe je een tribe bouwt: in interactie, dialoog, debat en besluitvorming.

Lessen uit de antropologie. Voor iedereen die liever een Tribe bouwt dan een organisatie managet.

'Never doubt that a small group of thoughtfull committed citicens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.' - Margaret Mead

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jitske Kramer, Danielle Braun
Uitgever
Management Impact
ISBN
9789462761759
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
408

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99