Brieven aan jonge juristen

Prijs € 40,00

Uitverkocht

Bernard Tilleman, Sébastien De Rey

Hardback | Juli 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

James Q. Whitman is een alom gerespecteerd cultuurfilosoof, hoogleraar aan Yale Law School met een zeer brede opleiding in de literatuur, (intellectuele) geschiedenis, recht(sgeschiedenis) en rechtsvergelijking, die zeer scherp de eigen Amerikaanse maatschappij en (rechts)cultuur analyseert in vergelijking met de Europese samenleving. Hij is de auteurs van diverse bekroonde werken, zoals "Harsh Justice, Criminal Punishment and the Widening Divide Between America and Europe (Oxford, 2004)"; waar hij peilt naar de redenen van het succes van de doodstraf in de VS in tegenstelling tot de Europese cultuur; "The Verdict of Battle: The Law of Victory and the Making of Modern War" (Harvard, 2012): hier analyseert hij hoe veldslagen tussen heren-edellieden konden uitgroeien tot massavernietigingsoorlogen. In zijn laatste boek ("Hitler's American Model, The United States and the Making of Nazi Race Law"), analyseert hij hoe de Amerikaanse rassensegratiewetten een bron van inspiratie waren voor het Nazirecht. In zijn speech analyseert Whitman de diepere oorzaak van hoe de Amerikaanse juridische traditie precies een voedingsbodem kon zijn voor de verkiezing van Trump. "Het kan verleidelijk zijn om te denken dat dit alles het resultaat is van één rampzalige verkiezing en om te hopen dat een volgende verkiezing Amerika weer op het rechte pad kan brengen. Dat zou een vergissing zijn. De Amerikaanse rule of law was al lang voor 2016 zwak en dat komt door tekortkomingen in de Amerikaanse rechtscultuur die ten minste twee eeuwen oud zijn..."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bernard Tilleman, Sébastien De Rey
Uitgever
Hannibal
ISBN
9789492677532
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Beschrijving

James Q. Whitman is een alom gerespecteerd cultuurfilosoof, hoogleraar aan Yale Law School met een zeer brede opleiding in de literatuur, (intellectuele) geschiedenis,
recht(sgeschiedenis) en rechtsvergelijking, die zeer scherp de eigen Amerikaanse maatschappij en (rechts)cultuur analyseert in vergelijking met de Europese samenleving.
Hij is de auteurs van diverse bekroonde werken, zoals "Harsh Justice, Criminal Punishment and the Widening Divide Between America and Europe (Oxford, 2004)"; waar hij peilt naar de redenen van het succes van de doodstraf in de VS in tegenstelling tot de Europese cultuur; "The Verdict of Battle: The Law of Victory and the Making of Modern War" (Harvard, 2012): hier analyseert hij hoe veldslagen tussen heren-edellieden konden uitgroeien tot massavernietigingsoorlogen. In zijn laatste boek ("Hitler's American Model, The United States and the Making of Nazi Race Law"), analyseert hij hoe de Amerikaanse rassensegratiewetten een bron van inspiratie waren voor het Nazirecht. In zijn speech analyseert Whitman de diepere oorzaak van hoe de Amerikaanse juridische traditie precies een voedingsbodem kon zijn voor de verkiezing van Trump. "Het kan verleidelijk zijn om te denken dat dit alles het resultaat is van één rampzalige verkiezing en om te hopen dat een volgende verkiezing Amerika weer op het rechte pad kan brengen. Dat zou een vergissing zijn. De Amerikaanse rule of law was al lang voor 2016 zwak en dat komt door tekortkomingen in de Amerikaanse rechtscultuur die ten minste twee eeuwen oud zijn..."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bernard Tilleman, Sébastien De Rey
Uitgever
Hannibal
ISBN
9789492677532
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
336

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99