Brieven aan Jeanne Lampl-de Groot

met de fragmenten uit de brieven van Jeanne aan haar ouders (1921-1938)

Prijs € 25,99

Uitverkocht

Sigmund Freud

Paperback | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

ISBN: 9789491110078Auteur: Sigmund FreudTitel: Brieven aan Jeanne Lampl-de Groot 1921-1939Flaptekst:'Meine liebe Jeanne'. Met die aanhef begint de laatste brief van de jarenlange correspondentie tussen Sigmund Freud en de latere vrouwelijke nestor van de Nederlandse psychoanalyse, de psychiater Jeanne Lampl-de Groot.Ruim zeventig brieven van Freud, wereldwijd nu voor het eerst gepubliceerd, bieden een zeldzame gelegenheid om Freud als persoon, als arts en als middelpunt van de internationale psychoanalytische beweging van nabij te leren kennen. In deze periode groeit de betekenis van de psychoanalyse als wetenschap, als cultuurfilosofie en als behandeling voor psychische aandoeningen. De hartelijke en vertrouwelijke toon over alledaagse zorgen, over gezinsleden, over Freuds chronische kaakaandoening, ook echter over hun wetenschappelijke publicaties, Freuds visie op hun beider collega's en hun krachtig teweerstellen tegen het naderend onheil van Hitlers 'Derde Rijk', maken dit boek tot een bijzondere, gevarieerde en soms onthullende leeservaring. Aan deze publicatie is een selectie van brieven toegevoegd die Jeanne Lampl-de Groot rond het begin van haar analyse aan haar ouders schreef. Zij verschaffen een boeiend beeld van de sfeer waarin de psychoanalyse internationaal tot bloei kwam. Jeanne Lampl-de Groot had daar een onvervreemdbaar aandeel in.Dr. Gertie F. Bögels, zenuwarts en leeranalytica, is werkzaam als supervisor binnen de verschillende Nederlandse verenigingen voor psychoanalyse en psychotherapie. Zij publiceerde over intergenerationele oorlogsgevolgen, psychoanalyse en infantresearch; over Jean Piaget en Alice Miller. Zij is redactielid van het Tijdschrift voor Psychoanalyse.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sigmund Freud
Uitgever
Uitgeverij Sjibbolet
ISBN
9789491110078
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228

Beschrijving

ISBN: 9789491110078

Auteur: Sigmund Freud

Titel: Brieven aan Jeanne Lampl-de Groot 1921-1939

Flaptekst:
'Meine liebe Jeanne'. Met die aanhef begint de laatste brief van de jarenlange correspondentie tussen Sigmund Freud en de latere vrouwelijke nestor van de Nederlandse psychoanalyse, de psychiater Jeanne Lampl-de Groot.

Ruim zeventig brieven van Freud, wereldwijd nu voor het eerst gepubliceerd, bieden een zeldzame gelegenheid om Freud als persoon, als arts en als middelpunt van de internationale psychoanalytische beweging van nabij te leren kennen. In deze periode groeit de betekenis van de psychoanalyse als wetenschap, als cultuurfilosofie en als behandeling voor psychische aandoeningen.

De hartelijke en vertrouwelijke toon over alledaagse zorgen, over gezinsleden, over Freuds chronische kaakaandoening, ook echter over hun wetenschappelijke publicaties, Freuds visie op hun beider collega's en hun krachtig teweerstellen tegen het naderend onheil van Hitlers 'Derde Rijk', maken dit boek tot een bijzondere, gevarieerde en soms onthullende leeservaring.

Aan deze publicatie is een selectie van brieven toegevoegd die Jeanne Lampl-de Groot rond het begin van haar analyse aan haar ouders schreef. Zij verschaffen een boeiend beeld van de sfeer waarin de psychoanalyse internationaal tot bloei kwam. Jeanne Lampl-de Groot had daar een onvervreemdbaar aandeel in.


Dr. Gertie F. Bögels, zenuwarts en leeranalytica, is werkzaam als supervisor binnen de verschillende Nederlandse verenigingen voor psychoanalyse en psychotherapie. Zij publiceerde over intergenerationele oorlogsgevolgen, psychoanalyse en infantresearch; over Jean Piaget en Alice Miller. Zij is redactielid van het Tijdschrift voor Psychoanalyse.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sigmund Freud
Uitgever
Uitgeverij Sjibbolet
ISBN
9789491110078
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99