BREIN MACHINE, DE (POD)

De biologische wortels van emoties en gevoelens, een darwinistische kijk

Prijs € 25,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Mark Nelissen

Paperback | Maart 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zijn mensen echt zo rationeel als ze zelf denken? Wordt ons doen en laten gestuurd door ons verstand? Of werken er andere drijvende krachten in ons brein?In De Brein Machine beschrijft gedragsbioloog Mark Nelissen hoe emoties en gevoelens - wanneer het er echt op aankomt - de overhand nemen bij het sturen van ons gedrag. Hij geeft aan hoe de evolutie deze machine in ons voordeel heeft ontworpen, en maakt een haarscherpe analyse van onze emoties. Hoe heeft de evolutie onze gevoelens voortgebracht? En wat is hun biologische basis? Welke moleculen en hersenstructuren zorgen voor emoties als geluk, trots, angst en verdriet? En wat is de sociale waarde ervan? Heeft empathie bijvoorbeeld enig nut, ook biologisch gezien?Nooit eerder werden onze emoties en gevoelens in een boek zo verrassend, zo toegankelijk en zo gedetailleerd ontrafeld als in De Brein Machine. Aan de hand van voorbeelden uit het leven van elke dag, en met veel gevoel voor humor. Mark Nelissen is professor in de gedragsbiologie. In zijn boeken en lezingen probeert hij de principes van de biologie zo bevattelijk mogelijk mee te geven aan zijn publiek. Hij maakte grote indruk met zijn invloedrijke boek De bril van Darwin.Over De bril van Darwin:'Het beste boek over het darwinisme in ons taalgebied'Joël De Ceulaer, Knack'Nelissen legt haarfijn uit, in een toegankelijke stijl en taal, waarom kennis van de moderne evolutietheorie noodzakelijk is als we willen verklaren hoe mensen in elkaar zitten.' Prof. dr. Johan Braeckman, Universiteit Gent

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mark Nelissen
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401443487
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
296

Beschrijving

Zijn mensen echt zo rationeel als ze zelf denken? Wordt ons doen en laten gestuurd door ons verstand? Of werken er andere drijvende krachten in ons brein?
In De Brein Machine beschrijft gedragsbioloog Mark Nelissen hoe emoties en gevoelens - wanneer het er echt op aankomt - de overhand nemen bij het sturen van ons gedrag. Hij geeft aan hoe de evolutie deze machine in ons voordeel heeft ontworpen, en maakt een haarscherpe analyse van onze emoties. Hoe heeft de evolutie onze gevoelens voortgebracht? En wat is hun biologische basis? Welke moleculen en hersenstructuren zorgen voor emoties als geluk, trots, angst en verdriet? En wat is de sociale waarde ervan? Heeft empathie bijvoorbeeld enig nut, ook biologisch gezien?
Nooit eerder werden onze emoties en gevoelens in een boek zo verrassend, zo toegankelijk en zo gedetailleerd ontrafeld als in De Brein Machine. Aan de hand van voorbeelden uit het leven van elke dag, en met veel gevoel voor humor. Mark Nelissen is professor in de gedragsbiologie. In zijn boeken en lezingen probeert hij de principes van de biologie zo bevattelijk mogelijk mee te geven aan zijn publiek. Hij maakte grote indruk met zijn invloedrijke boek De bril van Darwin.
Over De bril van Darwin:
'Het beste boek over het darwinisme in ons taalgebied'
Joël De Ceulaer, Knack
'Nelissen legt haarfijn uit, in een toegankelijke stijl en taal, waarom kennis van de moderne evolutietheorie noodzakelijk is als we willen verklaren hoe mensen in elkaar zitten.' Prof. dr. Johan Braeckman, Universiteit Gent

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mark Nelissen
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401443487
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
296

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99