Brein en branie

een pionier in Alzheimer

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Christine Van Broeckhoven

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Twee verhaallijnen draaien om elkaar en vormen zo de bouwstenen van een bijzonder boek. Christine Van Broeckhoven vlecht haar persoonlijke ervaringen samen met haar wetenschappelijke bevindingen tot een geheel dat nog het meest lijkt op de DNA-structuren die ze zo lang heeft onderzocht. Voor een vrouw in de door mannen gedomineerde wetenschappelijke wereld is het niet altijd gemakkelijk, maar de passie voor haar vak en vooral haar persoonlijke betrokkenheid bij alzheimer leidden haar naar de top van haar vakgebied.In 'Brein en branie' vertelt Christine Van Broeckhoven over haar leven en over haar carrière in de wetenschap. Ze gaat diep in op de desastreuze ziekte. Is alzheimer erfelijk? Wat is onthouden en wat is vergeten precies? Hoe herinneren we ons ons verleden? Daarnaast vertelt ze hoe ze erin slaagde om als werkloze haar eigen laboratorium op te richten aan de universiteit van Antwerpen, en doe ze verslag van haar strijd met de overheid en de privésector, die zich geen raad wisten met een vrouw aan de top. Zo ontstaat een subtiel verslag van een bewogen strijd met de bouwstenen van het menselijk bestaan, en met een onwillige omgeving.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Christine Van Broeckhoven
Uitgever
Houtekiet
ISBN
9789089241474
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
179

Beschrijving

Twee verhaallijnen draaien om elkaar en vormen zo de bouwstenen van een bijzonder boek. Christine Van Broeckhoven vlecht haar persoonlijke ervaringen samen met haar wetenschappelijke bevindingen tot een geheel dat nog het meest lijkt op de DNA-structuren die ze zo lang heeft onderzocht. Voor een vrouw in de door mannen gedomineerde wetenschappelijke wereld is het niet altijd gemakkelijk, maar de passie voor haar vak en vooral haar persoonlijke betrokkenheid bij alzheimer leidden haar naar de top van haar vakgebied.

In 'Brein en branie' vertelt Christine Van Broeckhoven over haar leven en over haar carrière in de wetenschap. Ze gaat diep in op de desastreuze ziekte. Is alzheimer erfelijk? Wat is onthouden en wat is vergeten precies? Hoe herinneren we ons ons verleden? Daarnaast vertelt ze hoe ze erin slaagde om als werkloze haar eigen laboratorium op te richten aan de universiteit van Antwerpen, en doe ze verslag van haar strijd met de overheid en de privésector, die zich geen raad wisten met een vrouw aan de top. Zo ontstaat een subtiel verslag van een bewogen strijd met de bouwstenen van het menselijk bestaan, en met een onwillige omgeving.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Christine Van Broeckhoven
Uitgever
Houtekiet
ISBN
9789089241474
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
179

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99