Braziliaans goud

een roman over adoptie en down/liefde

Prijs € 18,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Nelleke Posthumus Meyjes

Paperback | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Serafina is één van mijn grootste liefdes.Op sommige momenten is ons leven zwaarmoeilijkzielig enzovoort, meestal juist niet. Meestal is het grappig en verfrissend met haar omdat wat ze doet en laat zo onnavolgbaar autonoom is.'Braziliaans goud is het verbazend openhartige verhaal over de adoptie van Serafina, een downbaby van vier maanden uit de sloppenwijken van São Paulo. Van het grote adoptiemoment, tot het beginnende pubermeisje, twaalf jaar later. Vanuit de chaotische dynamiek van de opvoeder die elke dag het wiel uitvindt waarbij toch lang niet alles op rolletjes loopt. Vanuit Serafina, die weinig woorden gebruikt maar feilloos ziet en aanvoelt. Vanuit haar biologische moeder, de schoonmaakster Rosimeire, die haar eigen kijk heeft op het harde leven in de Braziliaanse favela. En vanuit de juf, de therapeut of de tandarts, die in strakke verslagen hun kant belichten. Want zijn Downers alleen vertederend en aandoenlijk, zijn liefdesverhalen alleen lief en is de situatie alleen hilarisch? Geschreven in korte fragmenten, met humor en vaart, is dit boek interessant voor mensen die als ouder of professional met downsyndroom of met adoptie te maken hebben. En voor iedereen die een uniek verhaal wil lezen. Over liefde.'In tijden van nekplooimetingen, vruchtwaterpuncties en vlokkentests, adopteerde zij in Brazilië een meisjesbaby met downsyndroom'- Dorine Wiersma, cabaretier. volgde de theateropleiding De Kleine Academie in Brussel. Ze werkte als dramadocent in België en vertrok toen naar Brazilië waar ze elf jaar woonde en, na de pedagogische muziekopleiding Antropomúsica, werkte in het ontwikkelingswerk en het (kunst-) onderwijs. Sinds 2010 woont ze met haar drie kinderen in een Nederlands rijtjeshuis waar een gedeelte van deze debuutroman zich afspeelt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nelleke Posthumus Meyjes
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461539052
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Beschrijving

'Serafina is één van mijn grootste liefdes.

Op sommige momenten is ons leven zwaarmoeilijkzielig enzovoort, meestal juist niet. Meestal is het grappig en verfrissend met haar omdat wat ze doet en laat zo onnavolgbaar autonoom is.'



Braziliaans goud is het verbazend openhartige verhaal over de adoptie van Serafina, een downbaby van vier maanden uit de sloppenwijken van São Paulo. Van het grote adoptiemoment, tot het beginnende pubermeisje, twaalf jaar later. Vanuit de chaotische dynamiek van de opvoeder die elke dag het wiel uitvindt waarbij toch lang niet alles op rolletjes loopt. Vanuit Serafina, die weinig woorden gebruikt maar feilloos ziet en aanvoelt. Vanuit haar biologische moeder, de schoonmaakster Rosimeire, die haar eigen kijk heeft op het harde leven in de Braziliaanse favela. En vanuit de juf, de therapeut of de tandarts, die in strakke verslagen hun kant belichten. Want zijn Downers alleen vertederend en aandoenlijk, zijn liefdesverhalen alleen lief en is de situatie alleen hilarisch? Geschreven in korte fragmenten, met humor en vaart, is dit boek interessant voor mensen die als ouder of professional met downsyndroom of met adoptie te maken hebben. En voor iedereen die een uniek verhaal wil lezen. Over liefde.



'In tijden van nekplooimetingen, vruchtwaterpuncties en vlokkentests, adopteerde zij in Brazilië een meisjesbaby met downsyndroom'

- Dorine Wiersma, cabaretier.



volgde de theateropleiding De Kleine Academie in Brussel. Ze werkte als dramadocent in België en vertrok toen naar Brazilië waar ze elf jaar woonde en, na de pedagogische muziekopleiding Antropomúsica, werkte in het ontwikkelingswerk en het (kunst-) onderwijs. Sinds 2010 woont ze met haar drie kinderen in een Nederlands rijtjeshuis waar een gedeelte van deze debuutroman zich afspeelt.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nelleke Posthumus Meyjes
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789461539052
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99