Bram Peper

Prijs € 42,90

Niet beschikbaar

Henk van Osch

Paperback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, burgemeester van Rotterdam, partij-ideoloog – maar bovenal is Bram Peper een man die keer op keer het nieuws heeft gehaald: nu eens door privéaffaires, dan weer door (vermeende) schandalen, zijn krachtige uitspraken en boutades. Een biografie van een man van contrasten. Bram Peper heeft zich op bijna alle terreinen van het leven bewogen. In zijn jonge jaren was hij voetballer op professioneel niveau. Daarna werd hij hoogleraar met een ongekende wetenschappelijke productiviteit. Landelijk werd hij vooral bekend als PvdA-politicus: gangmaker van Nieuw-Links, ghostwriter van Den Uyl en Kok, burgemeester en minister – en niet minder om zijn tumultueuze privéleven: in 1995 trouwde hij met Neelie Kroes, zijn derde huwelijk, dat acht jaar later schipbreuk leed. Als politicus stond hij meermalen in de belangstelling door ophef, waarvan de zogeheten bonnetjesaffaire het bekendst is. Hoewel hij later werd gerehabiliteerd, kostten de geruchten over onjuiste declaraties hem zijn ministerschap. In Bram Peper. Man van contrasten beschrijft Henk van Osch het leven van deze onconventionele PvdA’er. Peper, die Van Osch openhartig te woord heeft gestaan, gaat uitvoerig in op zowel zijn publieke bestaan als zijn privéleven. Over de auteur(s): Henk van Osch publiceerde in 2007 een biografie van jhr. D.J. de Geer, minister-president ten tijde van de Duitse inval. Dit boek werd genomineerd voor de Grote Geschiedenisprijs 2007.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henk van Osch
Uitgever
Boom
ISBN
9789461051110
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
493

Beschrijving

Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, burgemeester van Rotterdam, partij-ideoloog – maar bovenal is Bram Peper een man die keer op keer het nieuws heeft gehaald: nu eens door privéaffaires, dan weer door (vermeende) schandalen, zijn krachtige uitspraken en boutades. Een biografie van een man van contrasten.
Bram Peper heeft zich op bijna alle terreinen van het leven bewogen. In zijn jonge jaren was hij voetballer op professioneel niveau. Daarna werd hij hoogleraar met een ongekende wetenschappelijke productiviteit. Landelijk werd hij vooral bekend als PvdA-politicus: gangmaker van Nieuw-Links, ghostwriter van Den Uyl en Kok, burgemeester en minister – en niet minder om zijn tumultueuze privéleven: in 1995 trouwde hij met Neelie Kroes, zijn derde huwelijk, dat acht jaar later schipbreuk leed. Als politicus stond hij meermalen in de belangstelling door ophef, waarvan de zogeheten bonnetjesaffaire het bekendst is. Hoewel hij later werd gerehabiliteerd, kostten de geruchten over onjuiste declaraties hem zijn ministerschap.

In Bram Peper. Man van contrasten beschrijft Henk van Osch het leven van deze onconventionele PvdA’er. Peper, die Van Osch openhartig te woord heeft gestaan, gaat uitvoerig in op zowel zijn publieke bestaan als zijn privéleven.
Over de auteur(s):
Henk van Osch publiceerde in 2007 een biografie van jhr. D.J. de Geer, minister-president ten tijde van de Duitse inval. Dit boek werd genomineerd voor de Grote Geschiedenisprijs 2007.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henk van Osch
Uitgever
Boom
ISBN
9789461051110
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
493

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99