Brabantse tranen

Prijs € 22,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Auguste van der Molenschot

Paperback | September 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"Brabantse Tranen" is het verhaal van een jongetje dat opgroeit in een eenvoudig katholiek gezin in Brabant. Hij ontworstelt zich uit dat milieu en slaagt er uiteindelijk in een academische carrière te maken. Gezet in de jaren 1940-2000, spelen er vele sociale thema's mee. Zoals de tweede wereldoorlog en zijn naweeën, emigratie, de Pil, toenemende welvaart, ontkerking, met als kantelpunt de eerste helft van de zestiger jaren. Als jonge promovendus trekt de hoofdpersoon dan naar Canada, samen met zijn jonge gezin. Daar wacht hem een professorale benoeming. Dertig jaar later komt hij terug naar Nederland, gescheiden, verarmd, vooral totaal gedesillusioneerd en eenzaam. Zijn leven is als een absurdistische film voorbijgetrokken, met plaatsvervangende schuldgevoelens als constant Leitmotif. Desondanks weet hij zijn problemen te boven te komen.Auguste van der Molenschot is geboren uit Belgische ouders, maar heeft zijn jonge jaren in Noord-Brabant gewoond. Hij presenteerde zich eerder al als literator in een gedichtenbundel, een bundel korte verhalen en essays. Zie de website www.nostalgiapublishing.nl. Dit is zijn debuut als romanschrijver.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Auguste van der Molenschot
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789463382595
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
278

Beschrijving

"Brabantse Tranen" is het verhaal van een jongetje dat opgroeit in een eenvoudig katholiek gezin in Brabant. Hij ontworstelt zich uit dat milieu en slaagt er uiteindelijk in een academische carrière te maken. Gezet in de jaren 1940-2000, spelen er vele sociale thema's mee. Zoals de tweede wereldoorlog en zijn naweeën, emigratie, de Pil, toenemende welvaart, ontkerking, met als kantelpunt de eerste helft van de zestiger jaren. Als jonge promovendus trekt de hoofdpersoon dan naar Canada, samen met zijn jonge gezin. Daar wacht hem een professorale benoeming. Dertig jaar later komt hij terug naar Nederland, gescheiden, verarmd, vooral totaal gedesillusioneerd en eenzaam. Zijn leven is als een absurdistische film voorbijgetrokken, met plaatsvervangende schuldgevoelens als constant Leitmotif. Desondanks weet hij zijn problemen te boven te komen.



Auguste van der Molenschot is geboren uit Belgische ouders, maar heeft zijn jonge jaren in Noord-Brabant gewoond. Hij presenteerde zich eerder al als literator in een gedichtenbundel, een bundel korte verhalen en essays. Zie de website www.nostalgiapublishing.nl. Dit is zijn debuut als romanschrijver.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Auguste van der Molenschot
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789463382595
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
278

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99