BOX therapieformulieren

Lexicaal-semantische Afasietherapie

Prijs € 69,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

E.G. Visch-Brink

Maart 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

BOX is een therapieprogramma voor de behandeling van lexicaal-semantische stoornissen. Deze stoornissen komen frequent voor bij afasiepatiënten, onafhankelijk van het type afasie. De patiënt kent woordbetekenissen niet of niet volledig. 'Tram’ wordt bijvoorbeeld opgevat als ‘bus’ of in plaats van ‘lepel’ zegt men ‘vork’. Bij een ernstige lexicaal-semantische stoornis wijken de fouten nog meer af van het doelwoord. Ook komt het voor dat de patiënt niets zegt of de specifieke inhoudswoorden omzeilt door generalisaties (‘dingen’, ‘doen’ etc.). Het niet of gedeeltelijk onderkennen van woordbetekenis beïnvloedt het begrip en de productie van geschreven en gesproken taal.BOX bestaat uit 8 onderdelen: semantische categorieën, semantische gradiënt, syntagmatische en paradigmatische relaties, deel-geheel relaties, bijvoeglijke naamwoorden en uitroepen, semantische anomalieën, semantische definities en semantische context.In ieder onderdeel zijn twee of drie moeilijkheidsgraden verwerkt. De oefeningen worden in geschreven woorden aangeboden. De patiënt kan het antwoord zeggen en/of aanwijzen. BOX bestaat uit meer dan 1000 oefeningen en kan gebruikt worden voor minimaal 60 uur therapie.. 

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E.G. Visch-Brink
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036823982
Bindwijze
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

BOX is een therapieprogramma voor de behandeling van lexicaal-semantische stoornissen. Deze stoornissen komen frequent voor bij afasiepatiënten, onafhankelijk van het type afasie. De patiënt kent woordbetekenissen niet of niet volledig. 'Tram’ wordt bijvoorbeeld opgevat als ‘bus’ of in plaats van ‘lepel’ zegt men ‘vork’. Bij een ernstige lexicaal-semantische stoornis wijken de fouten nog meer af van het doelwoord. Ook komt het voor dat de patiënt niets zegt of de specifieke inhoudswoorden omzeilt door generalisaties (‘dingen’, ‘doen’ etc.). Het niet of gedeeltelijk onderkennen van woordbetekenis beïnvloedt het begrip en de productie van geschreven en gesproken taal.

BOX bestaat uit 8 onderdelen: semantische categorieën, semantische gradiënt, syntagmatische en paradigmatische relaties, deel-geheel relaties, bijvoeglijke naamwoorden en uitroepen, semantische anomalieën, semantische definities en semantische context.

In ieder onderdeel zijn twee of drie moeilijkheidsgraden verwerkt. De oefeningen worden in geschreven woorden aangeboden. De patiënt kan het antwoord zeggen en/of aanwijzen. BOX bestaat uit meer dan 1000 oefeningen en kan gebruikt worden voor minimaal 60 uur therapie.. 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E.G. Visch-Brink
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036823982
Bindwijze
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99