Bouwen in Nederland 600-2000

Prijs € 45,00

Uitverkocht

Hardback | April 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bouwen in Nederland 600-2000 Redactie: prof. dr. Koos Bosma prof. dr. Aart Mekking prof. dr. Koen Ottenheym prof. dr. Auke van der Woud In Bouwen in Nederland 600-2000 wordt de geschiedenis van de architectuur geschetst van de vroege Middeleeuwen tot en met de twintigste eeuw, zoals deze zich heeft ontwikkeld op het grondgebied van het huidige Nederland. Hierbij staan niet de bouwstijlen centraal, maar de veranderende functies en de ontwikkeling van de verschillende soorten gebouwen die daaruit zijn voortgekomen, kortweg aangeduid als de typologie van de gebouwen. In de loop van de geschiedenis zijn meerdere tendensen in de ontwikkeling van de typologie te onderscheiden. Vanuit enkele basistypen die al uit de Middeleeuwen bekend zijn, werden door de eeuwen heen diverse gebouwen afgeleid die op specifieke functies waren toegespitst. De ordening van dit boek volgt deze typologische ontwikkelingen. Daarbij komen door het boek heen in een aantal 'monografieën' gebouwen uitgebreid aan bod, die gekozen zijn als treffend voorbeeld voor een bepaald gebouwtype in een bepaalde periode. Bouwen in Nederland is rijk geïllustreerd met plattegronden, tekeningen en foto's, waarvan een aantal speciaal voor deze uitgave is gemaakt. Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdam Waanders Uitgevers, Zwolle

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040089275
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
688

Beschrijving

Bouwen in Nederland
600-2000
Redactie:
prof. dr. Koos Bosma
prof. dr. Aart Mekking
prof. dr. Koen Ottenheym
prof. dr. Auke van der Woud
In Bouwen in Nederland 600-2000 wordt de geschiedenis van de architectuur geschetst van de vroege Middeleeuwen tot en met de twintigste eeuw, zoals deze zich heeft ontwikkeld op het grondgebied van het huidige Nederland. Hierbij staan niet de bouwstijlen centraal, maar de veranderende functies en de ontwikkeling van de verschillende soorten gebouwen die daaruit zijn voortgekomen, kortweg aangeduid als de typologie van de gebouwen.
In de loop van de geschiedenis zijn meerdere tendensen in de ontwikkeling van de typologie te onderscheiden. Vanuit enkele basistypen die al uit de Middeleeuwen bekend zijn, werden door de eeuwen heen diverse gebouwen afgeleid die op specifieke functies waren toegespitst.
De ordening van dit boek volgt deze typologische ontwikkelingen. Daarbij komen door het boek heen in een aantal 'monografieën' gebouwen uitgebreid aan bod, die gekozen zijn als treffend voorbeeld voor een bepaald gebouwtype in een bepaalde periode.
Bouwen in Nederland is rijk geïllustreerd met plattegronden, tekeningen en foto's, waarvan een aantal speciaal voor deze uitgave is gemaakt.
Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdam Waanders Uitgevers, Zwolle

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040089275
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
688

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99