Bouwen aan organisatie-identiteit

sturen op waardecreatie, reputatie en verandering met het corporate merk

Prijs € 40,95

Niet beschikbaar

Tibor van Bekkum

Paperback | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Tibor van Bekkum heeft een pakkend en praktisch boek geschreven. Hij positioneert organisatie identiteit in mijn ogen terecht als fundament voor waardecreatie, reputatie en verandering. De centrale rol van identiteit zal in de komende jaren alleen nog maar sterker worden met de huidige druk op organisaties rond transparantie, authenticiteit en stakeholder engagement.Van Bekkum legt in dit boek de vinger op de zere plek: organisaties staan voor de uitdaging een relevant, onderscheidend en gedeeld handelingsperspectief te creëren. Iedereen die een duurzaam verschil voor zijn organisatie wil maken moet dit boek lezen (en dat kan niet wachten tot het zomerreces), van marketing en communicatie professional tot boardroom. Het boek komt op het juiste moment, en geeft managers een manier van denken en praktische tips om deze uitdagingen aan te gaan.'Professor Dr. Joep Cornelissen, hoogleraar corporate communicatie en organisatie theorie, Vrije Universiteit Amsterdam'Eindelijk een boek dat laat zien dat het merk te belangrijk is om alleen over te laten aan marketeers. Het merk gaat iedereen binnen en buiten de organisatie aan. Het vertelt wie je bent - en waar je naar toe wil als organisatie. Dat maakt het per definitie strategisch en een onderwerp voor de CEO. Tibor schept duidelijkheid in een wereld waar vaak veel verwarring is en laat zien hoe moeilijk grijpbare concepten zoals cultuur, identiteit en merk met elkaar in verband staan. Een must read voor iedereen die zich bezig houdt met strategie, marketing en organisatieveranderingen.'Nanne Bos, Head of Global Branding INGTibor van Bekkum is oprichter van adviesbureauValuebridge (2011) en is gespecialiseerd in Positioneringstrategie en identiteitsontwikkeling. Met Valuebridge ondersteunt hij middelgrote en grote organisaties bij het realiseren van duurzame verandering in merk en organisatie. Inhoudelijke scherpte, veranderkundige competentie en toewijding staan daarbij centraal. Zijn opdrachtgevers komen zowel uit het bedrijfsleven, als uit de publieke en non profit sector.Naast zijn advieswerk spreekt, doceert en publiceert Tibor regelmatig over corporate branding, positioneringstrategie en organisatie identiteit. Ook is hij initiatiefnemer van Het Identiteitscongres, een jaarlijks terugkerend evenement waar de laatste inzichten en inspirerende cases op het gebied van organisatie identiteit centraal staan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tibor van Bekkum
Uitgever
Adformatie Groep
ISBN
9789491560521
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

'Tibor van Bekkum heeft een pakkend en praktisch boek geschreven. Hij positioneert organisatie identiteit in mijn ogen terecht als fundament voor waardecreatie, reputatie en verandering. De centrale rol van identiteit zal in de komende jaren alleen nog maar sterker worden met de huidige druk op organisaties rond transparantie, authenticiteit en stakeholder engagement.
Van Bekkum legt in dit boek de vinger op de zere plek: organisaties staan voor de uitdaging een relevant, onderscheidend en gedeeld handelingsperspectief te creëren. Iedereen die een duurzaam verschil voor zijn organisatie wil maken moet dit boek lezen (en dat kan niet wachten tot het zomerreces), van marketing en communicatie professional tot boardroom. Het boek komt op het juiste moment, en geeft managers een manier van denken en praktische tips om deze uitdagingen aan te gaan.'
Professor Dr. Joep Cornelissen, hoogleraar corporate communicatie en organisatie theorie, Vrije Universiteit Amsterdam

'Eindelijk een boek dat laat zien dat het merk te belangrijk is om alleen over te laten aan marketeers. Het merk gaat iedereen binnen en buiten de organisatie aan. Het vertelt wie je bent - en waar je naar toe wil als organisatie. Dat maakt het per definitie strategisch en een onderwerp voor de CEO. Tibor schept duidelijkheid in een wereld waar vaak veel verwarring is en laat zien hoe moeilijk grijpbare concepten zoals cultuur, identiteit en merk met elkaar in verband staan. Een must read voor iedereen die zich bezig houdt met strategie, marketing en organisatieveranderingen.'
Nanne Bos, Head of Global Branding ING

Tibor van Bekkum is oprichter van adviesbureauValuebridge (2011) en is gespecialiseerd in Positioneringstrategie en identiteitsontwikkeling. Met Valuebridge ondersteunt hij middelgrote en grote organisaties bij het realiseren van duurzame verandering in merk en organisatie. Inhoudelijke scherpte, veranderkundige competentie en toewijding staan daarbij centraal. Zijn opdrachtgevers komen zowel uit het bedrijfsleven, als uit de publieke en non profit sector.
Naast zijn advieswerk spreekt, doceert en publiceert Tibor regelmatig over corporate branding, positioneringstrategie en organisatie identiteit.
Ook is hij initiatiefnemer van Het Identiteitscongres, een jaarlijks terugkerend evenement waar de laatste inzichten en inspirerende cases op het gebied van organisatie identiteit centraal staan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tibor van Bekkum
Uitgever
Adformatie Groep
ISBN
9789491560521
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99