Boeddha 4 Woud van Oeroevela

Prijs € 19,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Tezuka

Hardback | Juni 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Alle leven is heilig...Zo luidde het levensmotto van de manga-meester Osamu Tezuka (1928-1989), de ongekroonde peetvader van de Japanse graphic novel. Naast tientallen manga-jeugdreeksen, waaronder Astro Boy, schreef en tekende Osamu Tezuka bij leven en welzijndrie grote literaire reeksen, waarvan Boeddha verreweg de belangrijkste en meest aansprekende is.In de kern vertelt Tezuka in de Boeddha-reeks het verhaal van de jonge Siddhartha, wiens spirituele pad hem transformeerde tot Boeddha. De uiteenlopende karakters hebben één ding gemeen: allemaal getuigen ze van verzet tegen bestaande cultuurpatronen, tegen religieuze en politieke onderdrukking en andere uitwassen van de menselijke natuur.De som van deze delen levert in Boeddha een gelaagdheid op die inmiddels wereldwijd respect heeft afgedwongen.Deel 4Het woud van OeroevelaNog steeds op zoek naar verlichting begeeft Siddhartha zich samen met Dhepa naar het woud van beproevingen, Oeroevela, in de hoop dat de asceten daar hem de weg naar de ultieme wijsheid zullen wijzen. Een onderneming die - de naam van het woud geeft het al aan-niet zonder gevaar is. Elders doen de Kosalanen een ontdekking waarvoor het thuisland van de toekomstige Boeddha uiteindelijk met bloed, zweet en tranen zal moeten boeten. Het gevolg is een afschuwelijke tragedie in wording.'(...) een dynamisch vormgegeven verhaal waarin spiritualiteit en spanning elkaar in een wonderlijk evenwicht houden.' - Joost Pollman in de Volkskrant

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tezuka
Uitgever
Uitgeverij L
ISBN
9789024555079
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
310

Beschrijving

Alle leven is heilig...
Zo luidde het levensmotto van de manga-meester Osamu Tezuka (1928-1989), de ongekroonde peetvader van de Japanse graphic novel. Naast tientallen manga-jeugdreeksen, waaronder Astro Boy, schreef en tekende Osamu Tezuka bij leven en welzijndrie grote literaire reeksen, waarvan Boeddha verreweg de belangrijkste en meest aansprekende is.
In de kern vertelt Tezuka in de Boeddha-reeks het verhaal van de jonge Siddhartha, wiens spirituele pad hem transformeerde tot Boeddha. De uiteenlopende karakters hebben één ding gemeen: allemaal getuigen ze van verzet tegen bestaande cultuurpatronen, tegen religieuze en politieke onderdrukking en andere uitwassen van de menselijke natuur.
De som van deze delen levert in Boeddha een gelaagdheid op die inmiddels wereldwijd respect heeft afgedwongen.
Deel 4
Het woud van Oeroevela
Nog steeds op zoek naar verlichting begeeft Siddhartha zich samen met Dhepa naar het woud van beproevingen, Oeroevela, in de hoop dat de asceten daar hem de weg naar de ultieme wijsheid zullen wijzen. Een onderneming die - de naam van het woud geeft het al aan-niet zonder gevaar is. Elders doen de Kosalanen een ontdekking waarvoor het thuisland van de toekomstige Boeddha uiteindelijk met bloed, zweet en tranen zal moeten boeten. Het gevolg is een afschuwelijke tragedie in wording.
'(...) een dynamisch vormgegeven verhaal waarin spiritualiteit en spanning elkaar in een wonderlijk evenwicht houden.' - Joost Pollman in de Volkskrant

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tezuka
Uitgever
Uitgeverij L
ISBN
9789024555079
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
310

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99