Boeddha 3 Devadatta

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Tezuka

Hardback | April 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Alle leven is heilig...Zo luidde het levensmotto van de manga-meester Osamu Tezuka (1928-1989), de ongekroonde peetvader van de Japanse graphic novel. Naast tientallen manga-jeugdreeksen, waaronder Astro Boy, schreef en tekende Osamu Tezuka bij leven en welzijn drie grote literaire reeksen, waarvan Boeddha verreweg de belangrijkste en meest aansprekende is.In de kern vertelt Tezuka in de Boeddha-reeks het verhaal van de jonge Siddhartha, wiens spirituele pad hem transformeerde tot Boeddha. De uiteenlopende karakters hebben één ding gemeen: allemaal getuigen ze van verzet tegen bestaande cultuurpatronen, tegen religieuze en politieke onderdrukking en andere uitwassen van de menselijke natuur.De som van deze delen levert in Boeddha een gelaagdheid op die inmiddels wereldwijd respect heeft afgedwongen.Deel 3 - DevadattaSiddhartha gaat onverstoorbaar verder op zijn weg naar verlichting, hoewel hij zich keer op keer stoot tegen de harde wanden van de wereld van de bedrieglijke schijn. Intussen keert Devadatta, de zoon van de ontaarde krijger Bandaka en nu wees, zich af van de menselijke samenleving, uit woede en teleurstelling over de wreedheid waarmee men hem behandeld heeft. Deze dramatische beslissing zal grote gevolgen hebben voor zijn verdere levensloop.Tezuka is een briljant verteller en beheerst het medium perfect, waardoor het leest als een trein.' - Gerard Zeegers in NRC Handelsblad

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tezuka
Uitgever
Uitgeverij L
ISBN
9789024554973
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
322

Beschrijving

Alle leven is heilig...
Zo luidde het levensmotto van de manga-meester Osamu Tezuka (1928-1989), de ongekroonde peetvader van de Japanse graphic novel. Naast tientallen manga-jeugdreeksen, waaronder Astro Boy, schreef en tekende Osamu Tezuka bij leven en welzijn drie grote literaire reeksen, waarvan Boeddha verreweg de belangrijkste en meest aansprekende is.
In de kern vertelt Tezuka in de Boeddha-reeks het verhaal van de jonge Siddhartha, wiens spirituele pad hem transformeerde tot Boeddha. De uiteenlopende karakters hebben één ding gemeen: allemaal getuigen ze van verzet tegen bestaande cultuurpatronen, tegen religieuze en politieke onderdrukking en andere uitwassen van de menselijke natuur.
De som van deze delen levert in Boeddha een gelaagdheid op die inmiddels wereldwijd respect heeft afgedwongen.
Deel 3 - Devadatta
Siddhartha gaat onverstoorbaar verder op zijn weg naar verlichting, hoewel hij zich keer op keer stoot tegen de harde wanden van de wereld van de bedrieglijke schijn. Intussen keert Devadatta, de zoon van de ontaarde krijger Bandaka en nu wees, zich af van de menselijke samenleving, uit woede en teleurstelling over de wreedheid waarmee men hem behandeld heeft. Deze dramatische beslissing zal grote gevolgen hebben voor zijn verdere levensloop.
Tezuka is een briljant verteller en beheerst het medium perfect, waardoor het leest als een trein.' - Gerard Zeegers in NRC Handelsblad

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tezuka
Uitgever
Uitgeverij L
ISBN
9789024554973
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
322

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99