Body Dismorphic Disorder

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Damiaan Denys

Paperback | December 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na gemiddeld drie minuten bladeren in een modemagazine voelt driekwart van de vrouwen zich lelijk, onvolkomen en schuldig. Iedereen moet er tegenwoordig 'goed' uit zien. Ons uiterlijk speelt een beslissende rol in wie we zijn en hoe we ons als persoon voelen. De media spiegelen ons een onbereikbaar ideaalbeeld voor van ultieme schoonheid, waardoor duizenden mannen en vrouwen een vermogen spenderen aan het laten corrigeren van lichamelijke onvolkomenheden; schoonheid staat immers garant voor succes.De aandacht voor de lichamelijke schoonheid verhult dat sommigen ernstig kunnen lijden onder de ziekelijke preoccupatie met het uiterlijk. Deze mensen hebben body dysmorphic disorder, een ernstige psychiatrische stoornis die bij één op de vijftig mensen voorkomt, en kan leiden tot een eindeloos bezoek aan cosmetische chirurgische klinieken.Dit is het eerste Nederlandstalige handboek over body dysmorphic disorder. Het handboek beschrijft alle facetten van deze complexe stoornis, waaronder de geschiedenis, de oorzaken, de behandeling en de maatschappelijke impact. Het is een onontbeerlijke inleiding tot de ziekte body dysmorphic disorder en het maatschappelijke fenomeen van lichaamscorrecties.Damiaan Denys is afdelingshoofd Psychiatrie van het AMC, hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam en tevens werkzaam aan het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (KNAW).Nienke Vulink is psychiater aan het AMC van de Universiteit van Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Damiaan Denys
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023244592
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
172

Beschrijving

Na gemiddeld drie minuten bladeren in een modemagazine voelt driekwart van de vrouwen zich lelijk, onvolkomen en schuldig. Iedereen moet er tegenwoordig 'goed' uit zien. Ons uiterlijk speelt een beslissende rol in wie we zijn en hoe we ons als persoon voelen. De media spiegelen ons een onbereikbaar ideaalbeeld voor van ultieme schoonheid, waardoor duizenden mannen en vrouwen een vermogen spenderen aan het laten corrigeren van lichamelijke onvolkomenheden; schoonheid staat immers garant voor succes.
De aandacht voor de lichamelijke schoonheid verhult dat sommigen ernstig kunnen lijden onder de ziekelijke preoccupatie met het uiterlijk. Deze mensen hebben body dysmorphic disorder, een ernstige psychiatrische stoornis die bij één op de vijftig mensen voorkomt, en kan leiden tot een eindeloos bezoek aan cosmetische chirurgische klinieken.

Dit is het eerste Nederlandstalige handboek over body dysmorphic disorder. Het handboek beschrijft alle facetten van deze complexe stoornis, waaronder de geschiedenis, de oorzaken, de behandeling en de maatschappelijke impact. Het is een onontbeerlijke inleiding tot de ziekte body dysmorphic disorder en het maatschappelijke fenomeen van lichaamscorrecties.

Damiaan Denys is afdelingshoofd Psychiatrie van het AMC, hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam en tevens werkzaam aan het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (KNAW).
Nienke Vulink is psychiater aan het AMC van de Universiteit van Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Damiaan Denys
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023244592
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
172

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99