Blikopener

Perspectieven van geëngageerde twintigers

Prijs € 18,99

Uitverkocht

Paperback | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Heb je wel eens nagedacht waar die obsessie met gezond eten en sporten eigenlijk vandaan komt? En waarom complottheorieën tegenwoordig zo populair zijn?Of heb je wel eens vraagtekens gezet bij de monogame relatie? Dit boek nodigt uit om zeer uiteenlopende onderwerpen te bekijken met een andere blik - voorbij de heersende mythes en dogma's. Zeven geëngageerde twintigers zetten in deze essaybundel vraagtekens bij zes maatschappelijk relevante onderwerpen die vaak tot ophef leiden:1. De grenzeloze macht van multinationals2. De wereld achter complottheorieën3. Het einde van de monogamie. Over liefde, biologie en samenleving4. Pedofilie: een moderne heksenjacht?5. Ziek gezond. Over de gezondheidsmanie6. De wisselwerking tussen wetenschap en maatschappij'Blikopener' biedt als onmisbare aanvulling op de vluchtige nieuwsfeeds en voorbijrazende columns van alledag, een kalme en verdiepende blik. Het boek bevat géén typische twintigersdillemma's, en de jonge auteurs vermijden navelstaren. Op zoek naar antwoorden gaan ze taboes en controverses niet uit de weg.Jongerenredactie SPUI25 in Spe is in het voorjaar van 2013 in het leven geroepen door Margot Dijkgraaf, de oprichter van het Amsterdamse academisch-cultureel podium SPUI25, met als doel om kwesties die studenten bezighouden voor het voetlicht te brengen. Het team bestaat uit: Niek Bollemeijer, Laura Burgers, Ramon Creyghton, Hugo van Dam, Ernée Derckx, Philip Stein en Bram van Vulpen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
AUP Algemeen
ISBN
9789462983267
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Heb je wel eens nagedacht waar die obsessie met gezond eten en sporten eigenlijk vandaan komt? En waarom complottheorieën tegenwoordig zo populair zijn?

Of heb je wel eens vraagtekens gezet bij de monogame relatie? Dit boek nodigt uit om zeer uiteenlopende onderwerpen te bekijken met een andere blik - voorbij de heersende mythes en dogma's. Zeven geëngageerde twintigers zetten in deze essaybundel vraagtekens bij zes maatschappelijk relevante onderwerpen die vaak tot ophef leiden:

1. De grenzeloze macht van multinationals

2. De wereld achter complottheorieën

3. Het einde van de monogamie. Over liefde, biologie en samenleving

4. Pedofilie: een moderne heksenjacht?

5. Ziek gezond. Over de gezondheidsmanie

6. De wisselwerking tussen wetenschap en maatschappij


'Blikopener' biedt als onmisbare aanvulling op de vluchtige nieuwsfeeds en voorbijrazende columns van alledag, een kalme en verdiepende blik. Het boek bevat géén typische twintigersdillemma's, en de jonge auteurs vermijden navelstaren. Op zoek naar antwoorden gaan ze taboes en controverses niet uit de weg.

Jongerenredactie SPUI25 in Spe is in het voorjaar van 2013 in het leven geroepen door Margot Dijkgraaf, de oprichter van het Amsterdamse academisch-cultureel podium SPUI25, met als doel om kwesties die studenten bezighouden voor het voetlicht te brengen. Het team bestaat uit: Niek Bollemeijer, Laura Burgers, Ramon Creyghton, Hugo van Dam, Ernée Derckx, Philip Stein en Bram van Vulpen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
AUP Algemeen
ISBN
9789462983267
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99