Blauwe pillen op de zwarte markt

een exploratief onderzoek naar het gebruik en de verkoop van illegale erectiemiddelen in Nederland

Prijs € 14,95

Uitverkocht

Rosa Koenraadt

Paperback | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Erectiemiddelen behoren tot de meest vervalste en illegaal verkochte medicijnen in zowel Nederland als andere West-Europese landen. Over de handel, de verkoop en het gebruik van deze illegale middelen is tot op heden weinig bekend. Op welke manieren worden de illegale medicijnen verkocht en bestaat er voor de illegale middelen een andere doelgroep dan voor die van de legale medicatie? Welke individuele, subculturele en maatschappelijke factoren dragen bij aan de vraag naar illegale erectiemiddelen in Nederland? In dit boek beantwoordt de auteur dergelijke vragen niet alleen aan de hand van psychische, biologische en maatschappelijke invloeden, maar ook naar financiële en marketing maatstaven. Daartoe voerde zij een internet analyse uit en begaf zich in de wereld van gebruikers, tussenpersonen en verkopers. Illegale erectiemiddelen wordenveelal verkocht via het internet, maar ook via minder voor de hand liggende kanalen worden deze middelen aan de man gebracht. Onder de toonbank, op feesten of via vrienden weten verkopers de consument te bereiken. Dit boek geeft een gedocumenteerde inkijk in een wereld vol heimelijke dynamiek.Rosa Koenraadt is criminoloog en werk-zaam aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rosa Koenraadt
Uitgever
Wolf Legal Publishers
ISBN
9789058509741
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Erectiemiddelen behoren tot de meest vervalste en illegaal verkochte medicijnen in zowel Nederland als andere West-Europese landen. Over de handel, de verkoop en het gebruik van deze illegale middelen is tot op heden weinig bekend. Op welke manieren worden de illegale medicijnen verkocht en bestaat er voor de illegale middelen een andere doelgroep dan voor die van de legale medicatie? Welke individuele, subculturele en maatschappelijke factoren dragen bij aan de vraag naar illegale erectiemiddelen in Nederland? In dit boek beantwoordt de auteur dergelijke vragen niet alleen aan de hand van psychische, biologische en maatschappelijke invloeden, maar ook naar financiële en marketing maatstaven. Daartoe voerde zij een internet analyse uit en begaf zich in de wereld van gebruikers, tussenpersonen en verkopers. Illegale erectiemiddelen worden
veelal verkocht via het internet, maar ook via minder voor de hand liggende kanalen worden deze middelen aan de man gebracht. Onder de toonbank, op feesten of via vrienden weten verkopers de consument te bereiken. Dit boek geeft een gedocumenteerde inkijk in een wereld vol heimelijke dynamiek.

Rosa Koenraadt is criminoloog en werk-zaam aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rosa Koenraadt
Uitgever
Wolf Legal Publishers
ISBN
9789058509741
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99