Black boxmethode

Prijs € 9,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Peter Beekman

Paperback | December 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In feite is het voor een hond onmogelijk om geen gedrag te vertonen, alles wat het doet heeft met gedrag te maken.Tijdens het slapen vertoont hij slaapgedrag, tijdens het eten eetgedrag en tijdens het spelen spelgedrag.Tegelijkertijd heeft al dat gedrag een belangrijke functie;wat zijn gedrag ook is, de hond er heeft absoluut een redenvoor. Hier kunnen we invloed op uitoefenen; maar daarvoor is het wel belangrijk dat we leren kijken naar het gedrag dat een hond vertoont en dat we proberen uit te zoeken waarom hij dat gedrag vertoont.Alleen dan kunnen we de hond adequaatbegeleiden in zijn opvoeding. Deze Black Box-handleiding laat zien hoe gedrag zich ontwikkelt en hoe gedrag kan worden gevormd op een voor de hond zo plezierig mogelijke manier. Ook staan er oefeningen in voor de eigenaar om zijn hond beter te leren kennen. Deze handleiding is een leidraad tot optimaal plezier met uw hond, zeker in combinatie met een goede opvoedcursus.De auteur, Peter Beekman, traint al meer dan 20 jaar honden. Hij heeft inmiddels geleerd dat het niet verstandig is om één specifieke methode voor de gehele opvoeding van iedere hond te gebruiken. 'We moeten kijken naar die methode waar de hond het meest gevoelig voor is én die het handigst toepasbaar is voor de baas.' Beekman heeft in Nederland de Black Box-methode® geïntroduceerd. Een methode waarin de manieren aangepast worden aan de specifieke behoefte van de combinatie. Recensie(s) De auteur is geen onbekende als het gaat om boeken over het opvoeden van honden. Zijn "Spelenderwijs opvoeden van uw pup"* beleefde diverse herdrukken. De methode die in dit boekje wordt gepresenteerd, komt er in het kort op neer dat het gedrag van de hond op een zo plezierig mogelijke manier wordt gevormd. Beekman is van mening dat er niet een specifieke manier van opvoeden voor elke hond kan worden gebruikt. Black-Box wil zoveel zeggen als "corrigeren op een manier die past bij de desbetreffende hond". Onderdelen uit diverse methodes worden bij de 'Black-Box' training gebruikt, zoals bijvoorbeeld de 'clicker' methode, belonen en corrigeren enz. Elke hond reageert verschillend op prikkels uit zijn omgeving en met deze Black-Box methode kan de opvoeder en trainer de meest geschikte actie ondernemen. Vertrouwen in de hond is daarbij onontbeerlijk. In nog geen 100 bladzijden weet de auteur een grote hoeveelheid informatie en voorbeelden te stoppen. Geillustreerd met humoristische zwart-wittekeningen. Achterin is een aantal opdrachten opgenomen, waarbij de voorkeuren van de hond kunnen worden ingevuld. Het zakformaat is in die zin handig dat de instructies altijd bij de hand kunnen zijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Beekman
Uitgever
Bloemendal Uitgevers
ISBN
9789077462232
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2005
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
95

Beschrijving

In feite is het voor een hond onmogelijk om geen gedrag te vertonen, alles wat het doet heeft met gedrag te maken.Tijdens het slapen vertoont hij slaapgedrag, tijdens het eten eetgedrag en tijdens het spelen spelgedrag.Tegelijkertijd heeft al dat gedrag een belangrijke functie;wat zijn gedrag ook is, de hond er heeft absoluut een reden
voor. Hier kunnen we invloed op uitoefenen; maar daarvoor is het wel belangrijk dat we leren kijken naar het gedrag dat een hond vertoont en dat we proberen uit te zoeken waarom hij dat gedrag vertoont.Alleen dan kunnen we de hond adequaat
begeleiden in zijn opvoeding. Deze Black Box-handleiding laat zien hoe gedrag zich ontwikkelt en hoe gedrag kan worden gevormd op een voor de hond zo plezierig mogelijke manier. Ook staan er oefeningen in voor de eigenaar om zijn hond beter te leren kennen. Deze handleiding is een leidraad tot optimaal plezier met uw hond, zeker in combinatie met een goede opvoedcursus.
De auteur, Peter Beekman, traint al meer dan 20 jaar honden. Hij heeft inmiddels geleerd dat het niet verstandig is om één specifieke methode voor de gehele opvoeding van iedere hond te gebruiken. 'We moeten kijken naar die methode waar de hond het meest gevoelig voor is én die het handigst toepasbaar is voor de baas.' Beekman heeft in Nederland de Black Box-methode® geïntroduceerd. Een methode waarin de manieren aangepast worden aan de specifieke behoefte van de combinatie.
Recensie(s)

De auteur is geen onbekende als het gaat om boeken over het opvoeden van honden. Zijn "Spelenderwijs opvoeden van uw pup"* beleefde diverse herdrukken. De methode die in dit boekje wordt gepresenteerd, komt er in het kort op neer dat het gedrag van de hond op een zo plezierig mogelijke manier wordt gevormd. Beekman is van mening dat er niet een specifieke manier van opvoeden voor elke hond kan worden gebruikt. Black-Box wil zoveel zeggen als "corrigeren op een manier die past bij de desbetreffende hond". Onderdelen uit diverse methodes worden bij de 'Black-Box' training gebruikt, zoals bijvoorbeeld de 'clicker' methode, belonen en corrigeren enz. Elke hond reageert verschillend op prikkels uit zijn omgeving en met deze Black-Box methode kan de opvoeder en trainer de meest geschikte actie ondernemen. Vertrouwen in de hond is daarbij onontbeerlijk. In nog geen 100 bladzijden weet de auteur een grote hoeveelheid informatie en voorbeelden te stoppen. Geillustreerd met humoristische zwart-wittekeningen. Achterin is een aantal opdrachten opgenomen, waarbij de voorkeuren van de hond kunnen worden ingevuld. Het zakformaat is in die zin handig dat de instructies altijd bij de hand kunnen zijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Beekman
Uitgever
Bloemendal Uitgevers
ISBN
9789077462232
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2005
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
95

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99